Μητσοτάκης: Στόχος μια fast track λύση για τις εκκρεμείς συντάξεις

Σε εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του, στην οποία αναφέρεται στις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

Σε εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.

Στόχος μας είναι να δώσουμε λύση με διαδικασία fast track – με το ίδιο μοντέλο δηλαδή που ακολουθήσαμε για να βάλουμε τέλος στην ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Για όσους όμως περιμένουν ακόμη να εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη, θα πάρουν προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης αν πρόκειται για επικουρική λόγω γήρατος, και 50 ευρώ για επικουρικές λόγω αναπηρίας ή θανάτου. Δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια, τα χρήματα θα μπουν στον λογαριασμό τους μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για να το πω απλά: αν κάποιος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις περιμένει ένα χρόνο για την επικουρική του σύνταξη λόγω γήρατος, θα εισπράξει 1.200 ευρώ” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συντριβή του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας νότια της Ανδραβίδας. “Η θλίψη του χαμού των δύο πιλότων μας, δύο νέων ανθρώπων που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, διαπέρασε όλη την κοινωνία. Ο σεβασμός μας σε αυτούς και στις οικογένειές τους απεριόριστος. Τα λόγια είναι φτωχά και δεν θέλω να γράψω περισσότερα γι’ αυτό γιατί πιστεύω πως αισθανόμαστε την ίδια ευγνωμοσύνη και το ίδιο δέος για τους ανθρώπους αυτούς που δίνουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την Πατρίδα. Είναι ένα συναίσθημα που μας ενώνει – δεν χρειάζεται να το περιγράψω” σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε με το Νομοσχέδιο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε προχωρήσει σε πολλές πρωτοβουλίες για να υποστηρίξουμε τους μαθητές και να δώσουμε εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού. Ενδεικτικά: έχουμε διπλασιάσει τους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, έχουμε θεσμοθετήσει τον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχουμε προχωρήσει στην επιμόρφωση 125.000 εκπαιδευτικών για αυτό το θέμα. Επίσης, έχουμε εισαγάγει τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο, τα οποία περιλαμβάνουν θεματικές για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ανθρώπινα δικαιώματα, και την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού” τόνισε και πρόσθεσε:

Το νέο νομοσχέδιο στην ουσία έρχεται να συμπληρώσει αυτές τις πρωτοβουλίες, δημιουργώντας ενδοσχολικές ομάδες στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, αλλά και εισάγοντας μία ειδική πλατφόρμα όπου μαθητές θα μπορούν να αναφέρουν τέτοια περιστατικά βίας και εκφοβισμού, με τη δυνατότητα να το κάνουν και ανώνυμα εάν επιλέξουν“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος