Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στόχος να αυξηθούν οι μισθοί – Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg με επίκεντρο τους στόχους της ελληνικής οικονομίας και τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την Άμυνα.

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα έχουμε γυρίσει σελίδα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και μάλιστα πιο γρήγορα».

«Έχουμε σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και είναι πολύ πιθανό να έχουμε πλεονέσμα και φέτος. Αυτό είναι το θεμέλιο της οικονομικής μας πολιτικής. Έχουμε περάσει δια πυρός και σιδήρου και δεν είμαστε διατεθειμένοι να περάσουμε τα ίδια. Η οικονομία αναπτύσσεται, δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να αυξηθούν οι μισθοί, να υπάρχει η σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μισθούς, αλλά και να αυξηθεί το διάθεσιμο εισόδημα».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει 500.000 θέσεις εργασίες από τότε που ανέλαβε το αξίωμα».

«Θέλω και ο μέσος Έλληνας να αισθανθεί τα οφέλη από την ανάπτυξη και μάλιστα από την 1η Ιανουαρίου οι Έλληνες θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα», ξεκαθάρισε.

«Αυτό έχουμε κάνει μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για μια θετική απόδοση, οπότε εγώ λέω στους συμπολίτες μου ότι οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Η Άμυνα πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ΕΕ»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις για να βάζουν τα οικονομικά τους σε τάξη. Όταν το κάνουν αυτό, μπορούν να μπουν σε αυτόν τον κύκλο που αναπτύσσει την οικονομία, μειώνει τους φόρους και ενισχύει τα εισοδήματα. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά περάσαμε μια δύσκολη περίοδο. Υλοποιήθηκαν πολύ επίπονες μεταρρυθμίσεις».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ελπίζει «να σταθεροποιθεί η πολιτική κατάσταση στη Γαλλία». «Είναι πολύ σημαντικό ο πυρήνας της Ευρώπης, Γαλλία και Γερμανία, να τα πηγαίνουν καλά». Σχετικά με τον τουρισμό στη χώρα διαβεβαίωσε ότι «θα πάει πάρα πολύ καλά».

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Στόχος είναι να εγγυηθούμε τη συλλογική ανάπτυξη. Μέσα από την έκθεση του Ντράγκι, βλέπουμε ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα μέτωπα της Ευρώπης». Συμπλήρωσε ότι «πρέπει να βάλουμε μπροστά τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Δήλωσε μάλιστα ότι «η Άμυνα πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ΕΕ».

«Στόχος η αυτοδυναμία στις εκλογές»

Αναφορικά με τις επόμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει δύο φορές την αυτοδυναμία και θα επιχειρήσει να το πετύχει και την επόμενη φορά.

«Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος