Μητσοτάκης για Τσίπρα: Συνειδητός υπονομευτής εν μέσω πανδημίας — Τσίπρας: Το ζήτημα είναι αν η χώρα μπορεί να αντέξει έναν ένοχο πρωθυπουργό

Νέος γύρος αντιπαράθεσης σε επίπεδο κορυφής, με φόντο τις εξελίξεις στην πανδημία και το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στις κάλπες. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπονόμευση της χώρας, κάνοντας λόγο για πολιτικό κατήφορο.

«Είναι το τέλος ενός κατήφορου για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως καταψήφισε σχεδόν όλες τις πολιτικές κατά της πανδημίας. Πάντα απέναντι σε ό,τι ενώνει και πάντα κοντά σε ό,τι διχάζει. Και ειλικρινά λυπάμαι για ένα κόμμα που, σε αντίθεση με όσα έλεγε ο αρχηγός του πριν από λίγο καιρό, επιλέγει να γίνει συνειδητός υπονομευτής της χώρας. Απέρριπτε τις κάλπες όταν η πανδημία υποχωρούσε και τις ζητάει τώρα που η Όμικρον επιτίθεται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσωπική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγεί μιλώντας στο Star γιατί ζητά εκλογές.

«Η πίστη μας είναι ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Έχουμε διπλάσιους θανάτους από τον μέσο όρο της Ευρώπης», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για παλινωδίες που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και ατολμία της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται άμεσα ξεκάθαρο σχέδιο, μέτρα που θα εφαρμόζονται και έλεγχοι. «Επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής υπερβαίνει οποιοδήποτε πολιτικό κόστος», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σφοδρή επίθεση και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικα και επικίνδυνα διλήμματα στο λαό -να επιλέγει ανάμεσα στην τσέπη του ή την υγεία του- νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να πετάξει από πάνω της τη δική της ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Σε μία κρίσιμη στιγμή, η Ελλάδα διαθέτει μία κυβέρνηση φοβική και επικίνδυνη. Μία κυβέρνηση της “υπαναχώρησης” έως την οριστική της “αναχώρηση”», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

«Σήμερα με «εντολή Μητσοτάκη» τα ράπιντ τεστ, έγιναν σελφ ευγενικής χορηγίας της Μητσοτάκης Α.Ε.» σχολιάζει το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος