Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Θα χαράξουμε μονοπάτι προσέγγισης

«Θα χαράξουμε μονοπάτι προσέγγισης με την Τουρκία» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος σε πιθανή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ήταν μια μακρά και δύσκολη συνεδρίαση στην οποία δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμπεράσματα, λόγω της άρνησης της Πολωνίας και της Ουγγαρίας να συνταχθούν με τα υπόλοιπα κράτη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα γίνουν δηλώσεις από το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου αργότερα που απηχούν την εικόνα των υπολοίπων 25 κρατών της ΕΕ» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως παρά τις διαφωνίες, «υπάρχει καθολική συμφωνία στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων. Υπάρχει συμφωνία σε επίπεδο υπουργών για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου αλλά Πολωνία και Ουγγαρία διαφώνησαν σήμερα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέδειξε την «ανάγκη να συνεργαστούμε με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και να τσακίσουμε τα δίκτυα διακινητών έτσι ώστε ευάλωτοι να μην μπαίνουν σε σαπιοκάραβα».

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να αποτρέψουμε τους διακινητές να βάζουν ανθρώπους σε βάρκες» επανέλαβε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως είναι «ελληνική επιτυχία ότι πολύ λιγότερες βάρκες ξεκινούν από την Τουρκία» γιατί «γνωρίζουν ότι η πιθανότητα να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό είναι περιορισμένη».

Σε ερώτηση για την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως «Θα είναι πρώτη συνάντηση μετά την επανεκλογή και των δυο. Είμαστε και οι δυο στην αρχή της κυβερνητικής μας θητείας με ισχυρή λαϊκή εντολή και είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και να χαράξουμε ένα μονοπάτι επαναπροσέγγισης, χωρίς βέβαια η Ελλάδα να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της για τις οποίες έχω μιλήσει πολλές φορές δημόσια».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος