Μητσοτάκης από Πιερία: Το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω

«Δεν είναι η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πιερία και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω.

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρωθυπουργός από την Πιερία όπου πραγματοποίησε περιοδεία. «Δεν είναι η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι κάποιοι ειρωνεύτηκαν το μέτρο το οποίο όμως αποδίδει. Θα στηρίξουμε αγρότες και κτηνοτρόφους πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ενώ νωρίτερα, από τον δήμο Πύδνας Κολινδρού ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί ποσό 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Αιγίνιο Πιερίας. Ακολούθως επισκέφθηκε γεωκτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία.

Μητσοτάκης από Πιερία: Το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ταυτόχρονα, είπε πώς το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε προς ή πίσω και σημείωσε ότι η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα, μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα δώσουν με την ψήφο τους και πάλι την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, καθώς πλησιάζουμε, σιγά-σιγά, προς τις εκλογές του 2023: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα πούμε “όχι” σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών». 

Στην πορεία προς τις κάλπες θα έρθει η ώρα των μεγάλων διλημμάτων και των πραγματικών συγκρίσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Το πιο σημαντικό δίλημμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω και ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα. Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδαρά με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό;».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει τα 3,5 τελευταία χρόνια επισήμανε: “Η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, γίνεται πιο ευημερούσα, είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση, είναι μία χώρα με μία οικονομία η οποία πηγαίνει καλύτερα και ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στη μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία τώρα αντιμετωπίζουμε. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, ότι μας ενδιαφέρουν τα έργα και όχι τα λόγια και ότι μπορούμε να παράγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο εκτιμάται από τους πολίτες. Ότι είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλη της κοινωνίας, αλλά να είμαστε και σίγουροι ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει”.

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη , στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης:

Μητσοτάκης από Πιερία: Το δίλημμα των εκλογών του 2023 θα είναι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Αγαπητέ μου Πρόεδρε, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ γι΄ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή εδώ στην Πιερία, στην Κατερίνη.

Εγώ σας οφείλω, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που παρέχετε στην κυβέρνησή μας και σε εμένα προσωπικά να συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί το έργο το οποίο αναλάβαμε πριν από 3,5 χρόνια. Και θα το κάνουμε.

Γιατί αναλάβαμε μία δέσμευση να κάνουμε την Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα, πιο δίκαιη και αυτή μας τη δέσμευση, αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης, αυτή τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε με τον Ελληνικό λαό, φίλες και φίλοι, κάθε μέρα θα την υπηρετούμε.

Η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, γίνεται πιο ευημερούσα, είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, είναι μια χώρα με μία οικονομία η οποία πηγαίνει καλύτερα και ακριβώς επειδή η οικονομία μας πηγαίνει καλύτερα, μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας απέναντι στη μεγάλη κρίση ακρίβειας την οποία τώρα αντιμετωπίζουμε.

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Ότι μας ενδιαφέρουν τα έργα και όχι τα λόγια. Ότι μπορούμε να παράγουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα το οποίο εκτιμάται από τους πολίτες.

Ότι είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την ευημερία όλης της κοινωνίας, αλλά να είμαστε και σίγουροι ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει.

Το γνωρίζετε καλά αυτό, άλλωστε, εδώ στην Πιερία, στην Κατερίνη, ένα νομό με τόσα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, που συνδυάζει πρωτογενή τομέα με μεταποίηση.

Εδώ στην Πιερία εκφράζονται όλα τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας: από τον Όλυμπο τον οποίο η δική μας η κυβέρνηση έχει αναδείξει και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο, μέχρι τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους μας που γνωρίζουν, πρώτοι και καλύτεροι, ότι αυτή η κυβέρνηση στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους στήριξε και θα εξακολουθεί να τους στηρίζει. Όπως στηρίζει κάθε πολίτη σήμερα απέναντι στο κόστος ενέργειας.

Ο κάθε Έλληνας ο οποίος παίρνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος βλέπει τι θα πλήρωνε αν δεν υπήρχε κρατική επιδότηση και τι πληρώνει τώρα. Και το πετύχαμε αυτό -και θέλω να το συγκρατήσετε- διότι είμαστε η μόνη χώρα προς το παρόν στην Ευρώπη η οποία φορολόγησε τα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Το είπαμε και το κάναμε, γιατί τηρούμε το λόγο μας.

Και θέλω εδώ από την Πιερία, από την Κατερίνη να στείλω ακόμα ένα μήνυμα: Καθώς φίλες και φίλοι πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023, δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο. Θα πούμε όχι σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω.

Θα πούμε ναι σε κάθε δημιουργική πρόταση η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, η δική μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας επάρκεια.

Με έργα λοιπόν και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών. Και θέλω να ζητήσω πραγματικά απ’ όλα τα στελέχη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να κάνουμε μαζί αυτήν την μεγάλη προσπάθεια να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας ότι η χώρα έχει προοδεύσει πολύ τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το γνωρίζουν, εξάλλου, οι πολίτες.

Γνωρίζουν που ήταν η Ελλάδα το ’19, γνωρίζουν που είναι η Ελλάδα σήμερα και οραματίζονται μαζί μας που θέλουμε να πάμε την Ελλάδα στο μέλλον.

Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας, τα οποία αξίζουν να ζουν σε αυτόν τον τόπο και αξίζουν να οραματίζονται ένα μέλλον καλύτερο από το μέλλον των γονιών τους, των παππούδων τους και των γιαγιάδων τους.

Αυτόν τον αγώνα, σας καλώ να τον δώσουμε μαζί. Δεν θα υποτιμήσουμε τις δυσκολίες. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται σήμερα.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Τα προβλήματα τα οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα 3,5 χρόνια ήταν πρωτοφανή.

Κανείς δεν φανταζόταν όταν ήρθαμε στα πράγματα το 2019, ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μία πανδημία, μία εξαιρετικά επιθετική Τουρκία, μία προσφυγική κρίση, έναν πόλεμο στην Ουκρανία, μία έκρηξη πληθωρισμού, όμοια της οποίας η παγκόσμια οικονομία δεν έχει δει εδώ και 40 χρόνια.

Όμως και πάνω σε αυτό το πρόβλημα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Κάποιοι όταν ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία για το “Καλάθι του Νοικοκυριού”, μάς ειρωνεύτηκαν.

Τώρα, όμως βλέπουν ότι και αυτή η πρωτοβουλία αποδίδει. Κάποιοι μάς έλεγαν, δεν έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε την κοινωνία, γιατί τάχα εσείς στη Νέα Δημοκρατία δεν είστε κοινωνικά ευαίσθητοι.

Τους απαντάμε, εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας που έρχεται από μακριά και θα πάει ακόμα πιο μακριά. Καθώς λοιπόν, φίλες και φίλοι, σταδιακά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του ’23, θα έρθει η ώρα των μεγάλων διλημμάτων και των πραγματικών συγκρίσεων.

Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδος ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό, νομίζω το θυμόμαστε όλοι μας.

Θέλουμε την Ελλάδα μια χώρα ισχυρή με αυτοπεποίθηση, στον πυρήνα της Ευρώπης ή μία χώρα η οποία να αναζητεί τις τύχες της στους 4 ανέμους όπως κάποιοι διαλαλούν;

Θέλουμε μια Ελλάδα η οποία θα επενδύει στις Ένοπλες Δυνάμεις με ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα, μια Ελλάδα που θα προστατεύσει τα σύνορά της ή μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι;

Θέλουμε μια Ελλάδα η οποία θα στηρίζεται στην ιδιωτική οικονομία, στη δημιουργικότητα του Έλληνα και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας ή μια Ελλάδα που θα εγκλωβίζει τους συμπολίτες μας σε μία αέναη πολιτική επιδομάτων, για να μπορούμε, την τελευταία στιγμή, να πηγαίνουμε να τα εξαργυρώνουμε για ψήφους;

Τα επιδόματα είναι απαραίτητα και χρήσιμα για να στηρίζουμε την κοινωνία, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να δημιουργούμε θέσεις εργασίας για τους άνεργους συμπολίτες μας, να φέρνουμε επενδύσεις, να επενδύουμε στην καινοτομία, να ενισχύουμε τα πανεπιστήμιά μας, να κάνουμε τα σχολεία μας καλύτερα, να στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, στα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ανάγκη.

Επισκέφθηκα πριν από λίγο την καταπληκτική δομή της «Μέριμνας». Αυτό σημαίνει πραγματική κοινωνική ευαισθησία. Αυτές φίλες και φίλοι είναι οι αξίες τις οποίες εκφράζει η παράταξή μας, η μεγάλη Νέα Δημοκρατία.

‘Αρα τα διλήμματα για το 2023 θα είναι πολύ ξεκάθαρα και το πιο σημαντικό είναι: θα πάμε μπροστά ή πίσω και τελικά ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλλουν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Πληροφορίες: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης ας συνειδητοποιήσει πως δεν είναι σε θέση να βάλει πλέον σε κανέναν κανένα δίλημμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος