Μηταράκης: Ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του

«Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό σημείο αντιπαράθεσης για τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Η κυβέρνηση μιλάει με αποτελέσματα, μειώσαμε τις ροές κατά 80% και αποσυμφορήσαμε τα νησιά μας», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του» και τόνισε τη σημασία των καλών σχέσεων με τη γείτονα χώρα. «Είναι καλό να διατηρήσουμε μία καλή σχέση με την Τουρκία. Την Τρίτη, μαζί με τον Ν. Παναγιωτόπουλο θα δω τον Χουλουσί Ακάρ και τον Σουλεϊμάν Σοιλού, στις σεισμόπληκτες περιοχές, στο πλαίσιο δημιουργίας γέφυρας συνεργασίας με τη γείτονα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη, θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τα συνοδά έργα και τα έργα επιτήρησης. Υπάρχει πρόβλεψη 100 εκ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι «συστηματικά μας έχουν κατηγορήσει για δήθεν επαναπροωθήσεις, εναντίον του λιμενικού και της αστυνομίας, εναντίον των ηρώων που καθημερινά δίνουν μάχη στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας».

«Το μεταναστευτικό ειδικά για τους νησιώτες είναι ο βασικός παράγων που ο κόσμος θα ψηφίσει Κυριάκο Μητσοτάκη την 21η Μαϊου. Την τελευταία τριετία επί Μητσοτάκη, έφυγαν από τη χώρα μας πολλοί περισσότεροι από όσους ήρθαν. Άρα, η χώρα μας δεν είναι η βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Φέτος, μόνο το 5% των αφίξεων σε όλη την Ε.Ε πέρασε από την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος