Μηνυτήρια αναφορά του Χρ. Σπίρτζη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του – «Υποβάλω δημόσια μηνύματα στον πρωθυπουργό»

Array

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στον Άρειο Πάγο, για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ), κατέθεσε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Ο νυν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την παρακολούθησή του με το παράνομο λογισμικό Predator από το 2021.

Ο Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου συναντήθηκαν το πρωί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να προχωρήσουν στην καταγγελία.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Σπίρτζης περιέγραψε αναλυτικά ότι έλαβε «δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα, links, για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator», επισημαίνοντας ότι «η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση, με τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τα θέματα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», είπε, ενώ παρέπεμψε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος στις 13 Νοεμβρίου με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί» στη βάση δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» που, όπως ανέφερε, “αποκάλυπτε” τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακόμη και ανήλικων προσφυγόπουλων.

Δύο μέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021, όπως είπε, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον προϊστάμενο της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών σύμφωνα με το νόμο του “επιτελικού κράτους”, όπως σχολίασε, και εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση με τίτλο και πάλι “Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί” και με βάση δεύτερο δημοσίευμα της ΕφΣυν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χρ. Σπίρτζης, κατήγγειλε πως την ίδια ημέρα έλαβε στο κινητό του «μήνυμα παγίδευσης με το λογισμικό predator» με «μολυσμένο» λινκ, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβε δεύτερο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού του τηλεφώνου. «Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους, με ποιους πολίτες μιλάω και προφανώς τις συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις μέρες», δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας, δε, πως το δεύτερο μήνυμα που έλαβε ήταν το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που δείχνει, όπως υποστήριξε, ότι «δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης».

Μηνυτήρια αναφορά του Χρ. Σπίρτζη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του – «Υποβάλω δημόσια μηνύματα στον πρωθυπουργό»
Οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Μιχάλης Καλογήρου (νυν διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και ο Γιώργος Σαρλής επικεφαλής του νομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, στον Άρειο Πάγο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο και αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και υπέβαλε δημόσια σειρά ερωτημάτων:

«Κύριε Μητσοτάκη ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις τακτικές που ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο μου τις συσκέψεις που είχαμε; Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάζαμε οι τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ μας ή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Παρακολουθούσατε -γιατί είχατε και εικόνα- τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας; Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή με βουλευτές άλλων κομμάτων; Παρακολουθούσατε τις συνομιλίες μου με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, με τους γονείς μου, με τους δικούς μου ανθρώπους; Κύριε Μητσοτάκη πόσους άλλους βουλευτές, πόσους άλλους πολιτικούς, πόσους άλλους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολίτες παρακολουθήσατε;».

Και κατέληξε ο κ. Σπίρτζης: «Δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό μετά από τόσα χρόνια αγώνες της αριστεράς του προοδευτικού χώρου του δημοκρατικού κόσμου, μετά από τόσες προσπάθειες πρωθυπουργών, υπουργών βουλευτών όλου του πολιτικού φάσματος, δεν μας αξίζει να βιώνουμε μία μαύρη περίοδο του καθεστώτος Μητσοτάκη που θυμίζει τις πιο μελανές στιγμές της πολιτικής μας ιστορίας. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση του καθεστώτος Μητσοτάκη έτσι. Θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία στη χώρα μας ξηλώνοντας το καθεστώς Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν κάτω από ένα καθεστώς που δεν σέβεται το Σύνταγμα, τα ατομικά δημοκρατικά δικαιώματα, τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες για την προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, κάθε ανθρώπου και κυρίως της Δημοκρατίας μας, διασύροντας τη χώρα».

Μηνυτήρια αναφορά του Χρ. Σπίρτζη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του – «Υποβάλω δημόσια μηνύματα στον πρωθυπουργό»
Οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Μιχάλης Καλογήρου (νυν διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και ο Γιώργος Σαρλής επικεφαλής του νομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, στον Άρειο Πάγο, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «στόχος παρακολούθησης του επιτελικού παρακράτους Μητσοτάκη με το παράνομο λογισμικό Predator έγινε ένας ακόμη πολιτικός του αντίπαλος. Ο βουλευτής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ). Μετά από έλεγχο στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε ότι αυτό είχε γίνει στόχος από το παράνομο λογισμικό Predator τον Νοέμβριο του 2021.

Υπήρξαν δύο επιθέσεις από το παράνομο λογισμικό, η δεύτερη με τον ίδιο σύνδεσμο με τον οποίο μολύνθηκε τον Ιούλιο του 2021 το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το σκάνδαλο πλέον λαμβάνει κολοσσιαίες διαστάσεις καθώς οι παρακρατικοί μηχανισμοί του κ. Μητσοτάκη, με τη μόλυνση του κινητού του κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν και τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που συνομιλούσε μαζί του για μία σειρά από κρίσιμα θέματα, αφού είναι αρμόδιος για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Ελληνική Αστυνομία, την ΕΥΠ, την Πολιτική Προστασία και όλα τα πεδία αρμοδιότητας του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παράλληλα, εμμέσως παρακολουθούσαν και πολλούς τομεάρχες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συνομιλούσαν καθημερινά με τον κ. Σπίρτζη.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 όταν η «Εφημερίδα των Συντακτών» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πώς η ΕΥΠ παρακολουθεί και απλούς πολίτες». Στο δημοσίευμα αυτό η εφημερίδα αποκάλυπτε τις εντολές παρακολούθησης δημοσιογράφων, δικηγόρων, ακόμη και ανήλικων προσφυγόπουλων. Στο ρεπορτάζ υπήρχε εκτενής αναφορά στη λεγόμενη παραΕΥΠ, το ΚΕΤΥΑΚ δηλαδή, και τις εκτός ελέγχου νομιμότητας δραστηριότητές του.

Με το που κυκλοφόρησε η εφημερίδα ο Χρήστος Σπίρτζης έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί».

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 η ίδια εφημερίδα συνεχίζει το θέμα και κυκλοφορεί δημοσίευμα με βασικό τίτλο: «Φτιάχνουν ΕΥΠ στα μέτρα της Μαξίμου Α.Ε.», όπου επισημαίνεται η σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βγάζει νέα ανακοίνωση με τίτλο: «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί Νο 2 – Θα τον ζήλευε ο αείμνηστος Νίκος Γρυλλάκης», όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι “η ακροδεξιά πρακτική του κ. Μητσοτάκη, η χειραγώγηση της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη δεν προσβάλει απλά τη Δημοκρατία μας και τους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά την ακυρώνει, όπως τις πιο μαύρες πολιτικές περιόδους της χώρας μας».

Παράλληλα, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοινώνει ότι επικεφαλής δεκάδων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: «Παρακολουθήσεις και φακέλωμα από την ΕΥΠ – Αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών». Στην ερώτηση αυτή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έθεταν σειρά ερωτημάτων και καλούσαν τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις στο κοινοβούλιο. Λίγη ώρα μετά, στις 17:17 της ίδιας μέρας, δέχεται από άγνωστο αριθμό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με τον μολυσμένο σύνδεσμο.

Τέσσερις ημέρες μετά Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 σε απογευματινή ώρα δέχεται νέα επίθεση και πάλι από άγνωστο αριθμό που στόχευε στη μόλυνση του κινητού του με το Predator. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, ο σύνδεσμος στο μήνυμα ήταν ο ίδιος με τον οποίο μολύνθηκε το κινητό του Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος