Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ κατά Σ. Νικολάου – Συκοφαντίες και ψέματα, δηλώνει στην ΕΡΤ η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος. Σε δήλωσή της στην ΕΡΤ η κ. Νικολάου έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψέματα σε βάρος της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο ογκώδη κουτιά – χαρτοφύλακες, προσκόμισαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης, Ξανθόπουλος και Σπίρτζης μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσαν για τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.  Της καταλογίζουν ότι με την ιδιότητά της και την επίκληση έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης του κορονοϊού στα καταστήματα κράτησης της χώρας προέβη σε 28 παράνομες, όπως αναφέρουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας, με υπολογιζόμενη κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, ζημιά σε βάρος του δημοσίου, στα 2.191.000 εκατ. ευρώ.

“Η κ. Νικολάου, στο όνομα του κορoνοϊού, είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα, για να το πω έτσι, σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια – δυο μέρες πριν την ανάθεση…Αλλά και εταιρείες που έδωσε τη δουλειά σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου, την ίδια μέρα, αγόραζαν το ίδιο υλικό” τόνισε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

“Η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού ‘θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα’, αποκτά σήμερα μια ξεχωριστή επικαιρότητα… Ο κάθε έντιμος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι το προϊόν του κόπου του δεν μπορεί να είναι εργαλείο για κάποιον να κάνει προσωπικές πολιτικές” ανέφερε από την πλευρά του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

“Ο μόνος θεσμός που μένει να ελέγξει τη νομιμότητα και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος είναι η ελληνική Δικαιοσύνη” είπε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης.

Σε δήλωσή της στην ΕΡΤ η κ. Νικολάου έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψέματα σε βάρος της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Καλοδεχούμενη η κατάθεση μήνυσης σε βάρος μου, γιατί έτσι θα κλείσει ένας κύκλος αθλιότητας και κατασυκοφάντησης με ψεύτικα στοιχεία. Η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο. Είμαι απόλυτα έτοιμη να αντικρούσω τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ”

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει τον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο κατά πάσα πιθανότητα, οικονομικό εισαγγελέα

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος