Μήνυμα απολογισμού του Μ. Βαρβιτσιώτη: Στο επίκεντρο η ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην ΕΕ

«Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Τιμή μου να εκπροσωπώ την Ελλάδα», σημειώνει στο απολογιστικό βίντεο που ανάρτησε σήμερα (13/5) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και στο οποίο παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της τετραετίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο αναπληρωτής υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, στο γεγονός ότι «η Ελλάδα δυνάμωσε τη φωνή της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον είναι ένας ισότιμος εταίρος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μια χώρα πρωταγωνιστής των Ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Υπενθυμίζει τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες από τις οποίες ξεχωρίζει το Ταμείο Ανάκαμψης, όταν η Ελλάδα εξασφάλισε 72 δισ., «τα περισσότερα από κάθε κράτος-μέλος», όπως επισημαίνεται. Επίσης σημειώνει ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει απανωτές εθνικές και ευρωπαϊκές κρίσεις «τις οποίες διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία» (ελληνοτουρκικές σχέσεις, πανδημία Covid, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στον Έβρο).

Μέσα από το βίντεο παρουσιάζονται οι σημαντικοί σταθμοί αυτής της ευρωπαϊκής διαδρομής, με τις διεθνείς συνεργασίες και τις «ισχυρές συμμαχίες» αλλά και τις μεγάλες ευρωπαϊκές εκδηλώσεις που φιλοξένησε η χώρα μας, όπως η προεδρία της επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 Χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος