Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν προκύπτει σύνδεση της Καϊλή με εμβάσματα από το Κατάρ στην Τράπεζα του Παναμά

Array

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι σύμφωνα με την Τράπεζα του Παναμά, που εμφανίστηκε να δέχεται χρήματα από το Κατάρ σε λογαριασμό της ερευνώμενης Ευρωβουλευτή, δεν προκύπτουν όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα επίμαχα εμβάσματα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του κ. Δημητρακοπούλου η παναμέζικη τράπεζα τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου του συνηγόρου της υπό κράτηση Ευρωβουλευτή αναφέρονται τα εξής:

«Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της

(https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».

Qatargate: Οι υποψίες για «ξέπλυμα» στον Παναμά – Έρευνα ζήτησε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν προκύπτει σύνδεση της Καϊλή με εμβάσματα από το Κατάρ στην Τράπεζα του Παναμά
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Στον φορολογικό παράδεισο του Παναμά αναζητούν εμβάσματα 20 εκατομμυρίων ευρώ για το ζεύγος Τζόρτζι – Καϊλή.

Ειδικότερα, ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πριν από δύο ημέρες, έστειλε έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος στην αντίστοιχη Αρχή για το Ξέπλυμα του Παναμά, ζητώντας να ενημερωθεί για την τυχόν ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους Καιλή- Τζιόρτζι. Κι αυτό, γιατί είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου, στα οποία μάλιστα φιλοξενήθηκαν και έγγραφα, βάσει των οποίων, έχουν εντοπιστεί σε τράπεζα του Παναμά, τρεις λογαριασμοί που ανήκουν στην Εύα Καιλή, τον πατέρα της και τη μητέρα της, στους οποίους έχουν εμβαστεί συνολικά 28 εκατομμύρια ευρώ από το Κατάρ.

Ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες, ο συνήγορος της κας Καϊλή, ο κος Δημητρακόπουλος, έχει αμφισβητήσει τη γνησιότητα των εγγράφων αυτών και έχει ζητήσει από τον κο Βουρλιώτη, να διεξάγει έρευνα για το θέμα.

Από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, επισημαίνεται ότι ήδη, δύο ημέρες πριν την απολογία Καιλή στις βελγικές αρχές, ο κος Βουρλιώτης, έχει ενημερώσει το Βέλγο εισαγγελέα, για τις ενέργειές του, δηλαδή για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της κας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της.

Ο Τζόρτζι στην κατάθεσή του έχει κάψει τον Παντσέρι και όπως αποκαλύπτει η Ρεπούμπλικα ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής τον περασμένο Νοέμβριο είχε γράψει όχι μόνο την ομιλία του Υπουργού του Κατάρ στην ευρωβουλή αλλά και τις ερωτήσεις που θα του έκαναν ευρωβουλευτές για να φανεί ότι η Ντόχα είχε σημειώσει πρόοδο στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος