«Μια νύχτα στον δρόμο» για τη φτώχεια και τους άστεγους

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ Σε μια δράση ακτιβισμού για τη φτώχεια και τους άστεγους, καλούν οι «Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ» το Σάββατο 2 Απριλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ομάδα Φτώχειας και Αστεγίας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ»: “Με κεντρικό σύνθημα «Μια νύχτα στο δρόμο», οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ διοργανώνουν εκδήλωση – δράση ακτιβισμού και αλληλεγγύης προς τους άστεγους συμπολίτες μας, το Σάββατο 2 Απριλίου, στον Πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στην άνω έξοδο της στάσης μετρό «Θησείο», από τις 19:00 έως τις 23:30.

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου προς τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μόνοι και στο δρόμο, αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της φτώχειας ως συνέπεια των άδικων πολιτικών που σπρώχνουν όλο και μεγαλύτερα ποσοστά του πληθυσμού στην ανέχεια.

Με τη λήξη της εκδήλωσης φίλοι και μέλη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα παραμείνουν στο χώρο όλη νύχτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της πολιτείας στο οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης στέγης και στον αυξανόμενο αριθμό των αστέγων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με συναυλία τεσσάρων μουσικών σχημάτων ενώ θα υπάρχει διάθεση φαγητού από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος Άνθρωπος», καθώς και ζεστών ροφημάτων. Παράλληλα, θα παρίστανται οι πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ, του γνωστού Περιοδικού Δρόμου. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να φέρουν συσκευασμένα τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό.

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι:
1. Jason Ally and the Cyclists
2. Past Perfect Genes
3. Marta Moreleón – Alejandro Díaz – Natalia Kotsani
4. Nikos- KILIMANJARO”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος