Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ: Σημείο αιχμής η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού

Σύνοψη
  • Έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: Είναι βάναυση στοχοποίηση της συζύγου μου - Θα την υπερασπιστώ στο δικαστήριο
  • Στέφανος Κασσελάκης: Δεκάδες άλλοι οικογενειάρχες δεν μπορούν να πάνε στη δικαιοσύνη τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή.

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με σημείο αιχμής την ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελενας Ακρίτα για την σύζυγο του πρωθυπουργού. Για βάναυση στοχοποίηση της κ. Γκραμπόφσκι έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προανήγγειλε ότι θα υπερασπιστεί τη σύζυγό του στο δικαστήριο. Η κ. Ακρίτα δήλωσε ότι η ανάρτησή της ήταν πολιτική και θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ως καλός οικογενειάρχης θα συμπαρασταθεί στη σύζυγό του αλλά δεκάδες άλλοι οικογενειάρχες δεν μπορούν να πάνε στη δικαιοσύνη τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή.

«Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλοντας πως θα παραστεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο για να την υπερασπιστεί.

«Η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση. H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

«Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες, διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα ως μία “συρραφή χυδαίων εκφράσεων που διακινούνται από συγκεκριμένα κέντρα στο διαδίκτυο”. Είναι στα όρια της σφοδρής πολιτικής ακόμα και οριακής κριτικής αλλά όχι οικογένειες, όχι συζύγους, όχι παιδιά, όχι προσωπικές επιθέσεις. Έχει ήδη γίνει γνωστό αυτό και μάλιστα η ίδια με αλαζονεία το αποδέχθηκε (για άρση ασυλίας)προφορικά. Δεν ξέρω εάν γίνει και στο τέλος γιατί ότι λέει λέει κάτι κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει πως θα το κάνει πράξη στο τέλος της ημέρας. Είναι αυτονόητο ότι θα προχωρήσει όλη η διαδικασία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

« Σημαντικό να συμπαραστέκεται ένας καλός οικογένειάρχης στη σύζυγό του που πάει στη δικαιοσύνη» δηλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας πως δεκάδες άλλοι οικογενειάρχες δεν μπορούν να πάνε στην Δικαιοσύνη τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Η ευαισθησία των πολιτικών αποκτά σημασία όταν μπορεί να αγκαλιάσει τις ΑΛΛΕΣ οικογένειες, αυτές που δεν έχουν ισχύ και διασυνδέσεις, αλλά παλεύουν μόνες τους καθημερινά απέναντι στην αναλγησία πολιτικών που η ευαισθησία τους εξαντλείται στα του οίκου τους» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα με νέα ανάρτησή της προαναγγέλλοντας πως θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της.

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε «και». Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν» αναφέρει στην ανάρτησή τους.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης.

«Της δόθηκε η δυνατότητα να ανακαλέσει και δεν ανακάλεσε. Θα κληθεί η κα Ακρίτα να αποδείξει αν αυτά που λέει είναι αλήθεια ή όχι» ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

«Δε θέλω να πάρω θέση ακριβώς γιατί πιστεύω ότι η ουσιαστική συζήτηση είναι τα Τέμπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Πολιτική κριτική με τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν γίνεται. Δυστυχώς για άλλη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, με αυτά τα οποία λένε και κάνουνε διευκολύνουν τον κύριο Μητσοτάκη» επισήμανε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Κόντρα για την προανακριτική

Ως ένα ακόμη πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε η κυβέρνηση την χθεσινή πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που διαβίβασε στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την Κουμουνδούρου να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική οδό και να την φέρει στην ολομέλεια, όπως προβλέπεται.

«Κατάθεση για προανακριτική με κατηγορητήριο αυτή τη στιγμή, είναι μόνο στο μυαλό της αντιπολίτευσης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία κατάθεση με κατηγορητήριο για προανακριτική. Αυτή τη στιγμή έχουμε άλλο ένα πυροτέχνημα του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Επισυνάπτονταςτο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του, προσκάλεσε τους πολίτες να το διαβάσουν και απηύθυνε σειρά δύο ερωτημάτων στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Θα στηρίξετε την πρόταση με τις ψήφους των βουλευτών σας ή θα οδηγήσετε τον Κώστα Καραμανλή σε αμνηστία; Θα σπάσετε την εξίσωση «Μητσοτάκης = Καραμανλής» ή θα ταυτιστούν τα δύο τζάκια σας για πάντα, γύρω από το Έγκλημα των Τεμπών;» ανέφερε στην ανάρτησή του.

«Βαφτίσατε προϊόν διαπλοκής της πρόταση δυσπιστίας. Πάμε στον Άρειο Πάγο, επιρρεάζουμε τη δικαιοσύνη. Είδαμε και σήμερα τον κ. Φλωρίδη να λέει το εξής αμίμητο. “Αφού οι ανακριτές έχουν το κανονικό ηχογραφημένο υλικό. Τι μας νοιάζει για τα υπόλοιπα» επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Για συγκάλυψη κάνουν λόγο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι “σύμμαχος” της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο νόμος της “συγκάλυψης” και της “ατιμωρησίας” – ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών” – που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να καταργήσουν στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ» επισημαίνουν από το ΚΚΕ.

«Καλώ το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν προανακριτική. Εμείς δεν έχουμε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών» σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Καλοδεχούμενη λοιπόν, εφόσον κατατεθεί με συγκεκριμένες κατηγορίες, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Προανακριτική για τα Τέμπη. Είναι θετικό το γεγονός ότι άλλαξαν τη ‘γραμμή’ τους και συμφωνούν με ό,τι γράφει το Πόρισμα της Νέας Αριστεράς» επισήμανε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα.

«Είμαστε εκεί για να φωνάζουμε ότι στα Τέμπη διαπράχθηκε έγκλημα, για να φωνάζουμε ότι διενεργείται μια συγκάλυψη μπροστά στα μάτια των πολιτών» υπογράμμισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. και μάλιστα πολλά καουργήματα, ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι διενεργείται συγκάλυψη.

Η αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές αναμένεται να είναι έντονη.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος