ΜέΡΑ25: Συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 6 Απριλίου, απευθύνει το ΜέΡΑ25.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Απέναντι στην ακρίβεια και τον πόλεμο, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως μια ακόμα δικαιολογία για να συνεχίζεται ανενόχλητη η λεηλασία του εισοδήματός μας από την ολιγαρχία. Απέναντι στον νόμο Χατζηδάκη που ήδη χρησιμοποιείται εναντίον των εργαζομένων στην Καβάλα, τη Λάρυμνα, τον Πειραιά, παντού. Η ακρίβεια, ο πόλεμος, οι απολύσεις, οι μισθοί που δε φτάνουν, έχουν για εμάς μία κοινή αιτία: Την ολιγαρχία που κερδίζει από τη δυστυχία των πολλών. Η απάντηση πρέπει να είναι συλλογική και αποφασιστική».

Συνεχίζοντας επισημαίνει πως: «Η απάντηση προφανώς δε θα δοθεί από την κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά αυτή την ολιγαρχία και προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα να φουσκώσει τα ψίχουλα που δίνει στους πολίτες. Η απάντηση δε θα δοθεί ούτε από όσους συμβιβάζονται με αυτή την ολιγαρχία και διαγκωνίζονται για την εύνοιά της όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Η απάντηση θα δοθεί στο δρόμο. Από τους ίδιους τους κατοίκους της χώρας που βλέπουν μέρα με τη μέρα να χάνεται η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα. Από τους πολίτες που δεν έχουν περιθώρια να περιμένουν, που δεν εναποθέτουν τις τύχες τους στα χέρια άλλων.

-Που δικαιούνται μισθούς και επιδόματα που θα ανταποκρίνονται αυτόματα στις αυξήσεις του κόστους ζωής.
-Που δικαιούνται φθηνό, επαρκές ρεύμα για όλες και όλους.
-Που δικαιούνται να επανέλθουν στα χέρια τους οι δημόσιες υποδομές που φτιάχτηκαν με τον κόπο όλων μας, και όχι να είναι πεδίο λεηλασίας.

Το πρώτο βήμα ας είναι η απεργία της 6ης Απρίλη.

Κι ας συνεχίσουμε δυναμικά για τον πρώτο στόχο: την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, που αποτελεί βραχνά για όλους. Ενωτικά και ανυποχώρητα, όλες οι κοινωνικές ομάδες να διεκδικήσουν και να πετύχουν αυτή την πρώτη νίκη. Κι ας γίνει η αρχή για τη συνολική ρήξη με το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας, που μας κρατά στο σκοτάδι εδώ και πάνω από δέκα χρόνια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος