ΜέΡΑ25: Συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια στα “καζάνια” της Δραπετσώνας

Κινητοποίηση ενάντια στα καζάνια της Oil One μέσα στην πόλη τους, από τους κατοίκους της Δραπετσώνας. Το ΜέΡΑ25 επέλεξε τη Δραπετσώνα για το 1ο Διαβουλευτικό του Συνέδριο και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “στέκεται στο πλάι των ανθρώπων της Δραπετσώνας στο αίτημά τους για το αυτονόητο”. Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής πραγματοποιούν κινητοποίηση ενάντια στα καζάνια της Oil One.

Ο Δήμος Δραπετσώνας – Κερατσινίου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει: “Κλεισμένοι στα σπίτια μας για μήνες είχαμε ξεχάσει τη δυσοσμία της Oil One κι όμως υπήρχε.
Με το που ανοίξαμε τα παράθυρα των σπιτιών μας, η γνώριμη μυρωδιά που από το 2015 μας συντροφεύει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έκανε αισθητή την παρουσία της, θυμίζοντας μας τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας.
 5 Ιουνίου, μέρα Περιβάλλοντος θα βγουν ανακοινώσεις που θα περιγράφουν με όμορφα λόγια την ευαισθησία των πολιτικών κομμάτων και κυρίως της κυβέρνησης για το περιβάλλον και την προστασία του.
Χορτάσαμε πια από τα λόγια.
 Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποδεχθεί τη θέση του Δήμου και των κατοίκων για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων μέσα από τα σπίτια μας.
Καλούμε, τους βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά, τους εκπροσώπους όλων των Δημοτικών κινήσεων, τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων της πόλης, σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της Oil One το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 10:00 π.μ.
Ας θυμίσουμε στην κυβέρνηση τη δική της “προσωπική ευθύνη” για την προστασία της δημόσιας υγείας”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ