ΜέΡΑ25: Στα πόσα εργατικά ατυχήματα θα υπάρξουν πραγματικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων;

«Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία έλαβε χώρα ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στο λιμάνι της Cosco στον Πειραιά, με τον λιμενεργάτη μάλιστα να διακομίζεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ακολούθως επισημαίνει: «Είναι γνωστό πως οι μνημονιακές Κυβερνήσεις έχουν αποψιλώσει μαζί με τα εργασιακά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών για πραγματικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων, μαζί και με τους μηχανισμούς ελέγχου των συνθηκών εργασίας και τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Είναι ακόμα γνωστό ότι τις τελευταίες πράξεις σε αυτό το “έργο” έχει εκτελέσει με περίσσιο ζήλο η Μητσοτάκης Α.Ε. και ο Υπουργός Εργοδοσίας, ο κ. Χατζηδάκης, με το εκτρωματικό του νομοθέτημα.

Στα πόσα όμως εργατικά ατυχήματα, ή ακόμα χειρότερα δυστυχήματα, θα υπάρξουν πραγματικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας;

Την απάντηση δεν θα μας την δώσουν ούτε οι μνημονιακές, αντεργατικές Κυβερνήσεις, ούτε η δικαιοσύνη που κρίνει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων που διεκδικούν ακριβώς, ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία. Την απάντηση θα την δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες με τον αγώνα τους για σύγχρονη και ανθρώπινη δουλειά και όχι για μεσαιωνική δουλεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος