ΜέΡΑ25: Να πάψει η πολιτεία να εκδικείται τον Βασίλη Δημάκη

Υπέρ του «να εισαχθεί η αίτηση του Βασίλη Δημάκη στο Συμβούλιο για να ολοκληρώσει τις σπουδές του όπως δικαιούται από τον νόμο», τάσσεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για τρίτη φορά ο Βασίλης Δημάκης εξαναγκάζεται από την πολιτεία να προβεί σε απεργία πείνας και δίψας για να διεκδικήσει την εφαρμογή του νόμου και την μη καταπάτηση των εκπαιδευτικών του δικαιωμάτων, από μια Κυβέρνηση και μια μερίδα της Δικαιοσύνης, που συνεχίζει να τον αντιμετωπίζει εκδικητικά.

Το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, αρνείται πεισματικά την εισαγωγή της αίτησής του προς εξέταση, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τα δύο υποχρεωτικά μαθήματα που απομένουν για να πάρει το πτυχίο του, με την αρμόδια Εισαγγελέα μάλιστα να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από την Κυβέρνηση, όπως καταγγέλλει ο κρατούμενος.

Είναι γνωστός ο αυταρχισμός και η ανελευθερία που διέπει το καθεστώς της Μητσοτάκης Α.Ε..

Είναι γνωστή η διαχρονική καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων από τον Υπουργό Δικαιοσύνης του κ. Μητσοτάκη, κατ’ εντολή του τελευταίου φυσικά και του τρόπου με τον οποίο μερίδα της Δικαιοσύνης λειτουργεί σε εφαρμογή των ιδεοληψιών, των εμμονών και της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Καλούμε έστω και τώρα την Κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει εκδικητικά τον Βασίλη Δημάκη και την Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, εισάγοντας την αίτηση του -ως οφείλει άλλωστε- στο αρμόδιο Συμβούλιο.

Τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των κρατουμένων δεν μπορούν να κανιβαλίζονται συστηματικά από τους πρεσβευτές ενός εκδικητικού “σωφρονισμού”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος