ΜέΡΑ25: Η Πρωτοβάθμια Υγεία «νοσεί» και δυστυχώς θρηνούμε θύματα

“Μέσα στην πανδημία αποδείχθηκε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι απαραίτητο συστατικό για την ύπαρξη ποιοτικής και δωρεάν υγείας για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι υποστελεχωμένη και κατακερματισμένη, ενώ πολλά κέντρα υγείας υπολειτουργούν, είτε αυτά είναι αστικού είτε αγροτικού τύπου”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως: “Η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν είναι μόνο ένα μέσο ποιοτικής, άμεσης και προσιτής περίθαλψης, αλλά η ύπαρξή της, είναι για τους ανθρώπους που ζουν σε γεωγραφικά δυσπρόσιτες περιοχές ζήτημα ζωής και θανάτου.

Αυτό συμβαίνει, καθώς πολλά επείγοντα περιστατικά όπως εμφράγματα, εγκεφαλικά, πνευμονικές εμβολές και πολλά άλλα όπως και αυτό της νεαρής γυναίκας στην Αιτωλοακαρνανία, θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη έκβαση αν λάμβαναν μια άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση σε Κέντρα Υγείας, πλήρη λειτουργικά και εξοπλισμένα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι προτάσεις του ΜεΡΑ25 στη βουλή για τη δημιουργία ενός ενιαίου πανελλαδικού δικτύου μαζικών τεστ που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό δίκτυο εμβολιασμών και να εξελιχθεί ως παρακαταθήκη σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας. Στόχος του ΜεΡΑ25 είναι η δημιουργία μιας άρτιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας όπου θα καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού με αυξημένη προσφορά σε δυσπρόσιτες νησιωτικές και ορεινές περιοχές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος