ΜέΡΑ25: Aνάγκη οργάνωσης του ελληνικού Πρεκαριάτου ενόψει της απεργίας της 9ης Νοέμβρη

Array

Ενόψει της πανεργατικής – πανελλαδικής 24ώρης απεργίας της 9ης Νοέμβρη το ΜέΡΑ25 πραγματοποίησε παρέμβαση για την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για την οργάνωση του ελληνικού Πρεκαριάτου με εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε το ερευνητικό Ινστιτούτο του κόμματος και την παρουσία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και του συγγραφέα του βιβλίου «Το Πρεκαριάτο: Η νέα επικίνδυνη τάξη», Guy Standing.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Ως ΜέΡΑ25 θεωρούμε πως με αφορμή την εθιμοτυπική απεργία της ΓΣΕΕ, ήρθε η ώρα η απεργία να περάσει πραγματικά στα χέρια των εργαζομένων, ιδιαίτερα των πιο επισφαλώς εργαζόμενων (εργολαβικών, ενοικιαζόμενων, με ελαστικές συμβάσεις και δικαιώματα εργασίας), των πρεκάριων, από τα σημερινά χέρια της «γραφειοκρατίας» της εργοδοτικής ΓΣΕΕ. Ναι στην απεργία της 9ης Νοέμβρη, όχι όμως στους γραφειοκράτες, εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Στηρίζουμε, απεργούμε, διεκδικούμε και συμμετέχουμε στην 24ώρη πανεργατική πανελλαδική απεργία της 9ης Νοέμβρη στο πλαίσιο των αρχών του νέου συνδικαλισμού και απαιτούμε:

1. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλ@, ιδιαίτερα για τους νέους και νέες επισφαλώς εργαζόμενους/ες
2. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) του κατώτατου μισθού ανά μήνα στο ύψος του πραγματικού πληθωρισμού που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες, των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και των χαμηλών συντάξεων
3. Εθνικοποίηση – Ενιαία ΔΕΗ για πραγματικά φθηνό ρεύμα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος