Με το βλέμμα στον ΟΗΕ η επίσκεψη Δένδια στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη

Array

Τη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη επισκέφθηκε σήμερα ο Νίκος Δένδιας. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στη χώρα μετά από 25 χρόνια. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων σε τρίτες χώρες με σκοπό την στήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι η έβδομη του Ν. Δένδια στην Υποσαχάρια Αφρική. Πέρα από τον στόχο της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων και της κάλυψης ενός κενού που υπήρχε στην ελληνική εξωτερική πολιτική, η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ελλάδας να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους ενόψει της εκλογής για την ανάδειξη της χώρας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το πρωί, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Νοτιοαφρικανή ομόλογό του, όπου ανέλυσαν τις διμερείς σχέσεις. Η υπουργός ζήτησε μάλιστα συνεργασία από την Ελλάδα, στους τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας, του τουρισμού και της συντήρησης των δικτύων, καθώς τη χώρα μαστίζουν ελλείψεις στην ηλεκτρική ενέργεια, έχοντας διαρκείς διακοπές ρεύματος που αγγίζουν έως και τις δέκα ώρες.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τις ελληνικές απόψεις για την Ανατολική Μεσόγειο και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, αλλά και τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη παρουσία και επιρροή της Τουρκίας σε όλη την Αφρικανική ήπειρο.

Ξεχωριστό κομμάτι της επίσκεψης, ήταν η συνάντηση του κ. Δένδια με την ελληνική ομογένεια. 

Αποστολή – Γιοχάνεσμπουργκ: Νίκος Μελέτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος