Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή η κύρωση συμφωνίας για τον East Med

Την ικανοποίησή της κυβέρνησης και του ιδίου για την ευρύτατη συναίνεση στην κύρωση της διακυβερνητικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Εast Med εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο αφού η διακυβερνητική συμφωνία έχει συναφθεί μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Ιταλίας και αφορά ένα σύστημα αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος αγωγός αποτελεί μια έμμεση πολιτική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα παράλληλα όμως ανέλυσε τα οφέλη για την χώρα μας σε ενεργειακό, οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο λέγοντας ότι την καθιστά σημαντικό παίκτη και ενεργειακό σταυροδρόμι στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου υπερψηφίζουν εκτός από την ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και καταψηφίζουν το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως εκφράζουν προβληματισμό για την πορεία κατασκευής του αγωγού καθώς προς το παρόν δεν μετέχει η Ιταλία στις τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες του έργου καθώς και στο γεγονός ότι δεν έχει οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Α. Μαραθιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος