Μαυρωτάς στην ΕΡΤ για την οπαδική βία: Αυστηροποίηση ελέγχων στις λέσχες – Να μπουν και οι ομάδες προ των ευθυνών τους (video)

«Η τραγική συγκυρία (σ.σ. δολοφονία 19χρονου Άλκη) να γίνει η αφορμή για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη “γάγγραινα” για τον αθλητισμό. Σε αυτή την κατεύθυνση χρειαζόμαστε μια συστράτευση της πολιτείας, των Συλλόγων και των ΜΜΕ», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά», για τα φαινόμενα οπαδικής βίας, στη σκιά της υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο ίδιος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το θέμα της πολιτικής βούλησης είναι σε δύο κατευθύνσεις: Το πρώτο είναι να φτιάξεις το πλαίσιο και το δεύτερο είναι να το εφαρμόσεις. Με τον περσινό νόμο βάλαμε και τις τελευταίες διατάξεις για τις λέσχες φιλάθλων. Για κάθε λέσχη φιλάθλων που είναι νόμιμη, τα στοιχεία υπάρχουν στην ΕΛΑΣ για να μπορέσει να κάνει ελέγχους. Θα πρέπει να υπάρχει μια ταυτότητα για να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή ποιος έχει την ευθύνη».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού πρόσθεσε ακόμα: «Με το νέο νομοσχέδιο θέλουμε να υπάρχει αυστηροποίηση του πλαισίου και εντατικότεροι έλεγχοι. Παράλληλα να βάλουμε και τις ομάδες προ των ευθυνών τους».

Ερωτηθείς από τους αναγνώστες του ertnews.gr γιατί δεν «είναι πιο θαραλλέα (σ.σ. η κυβέρνηση) όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ προ ετών», ο κ. Μαυρωτάς υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα: «Τότε οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Γινόταν ένας “πόλεμος” κάθε Κυριακή και εξαγωγή του στο εξωτερικό. Υπήρχαν γεγονότα με πολλούς νεκρούς».

Στο ερώτημα γιατί δεν εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λέσχες αφού υπάρχουν ήδη ηλεκτρονικά εισιτήρια, ο ίδιος απάντησε: «Δεν μπορούμε να είμαστε με το “πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι”. Επειδή έχουμε τις λέσχες που είναι παράνομες, δεν μπορούμε να τις κλείσουμε όλες. Να κλείσουμε αυτούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος