Μασσαλία: Στη διεθνή διάσκεψη για τη βιοποικιλότητα ο Κ. Μητσοτάκης (video)

Σε γεύμα που παραθέτει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν παρακάθησε στις 2.30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος βρίσκεται στην Μασσαλία προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Ο πρωθυπουργός, θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Η Ελλάδα, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, έχει ήδη αναλάβει και προτίθεται να δρομολογήσει περαιτέρω πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της υπέρμετρης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος της Μεσογείου από αυξημένες οικονομικές δραστηριότητες τουρισμού, ναυτιλίας και αλίευσης.

Άλλωστε η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος της Μεσογείου θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Νοτίων Χωρών της ΕΕ στην Αθήνα, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την επίτευξη των περιβαλλοντολογικών στόχων της ΕΕ, περιλαμβάνουν ήδη μεταξύ άλλων την πλήρη απολιγνητοποίηση έως το 2025, την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, την προστασία καθεστώτος ορισμού περιοχών Natura 2000 μέχρι το 2022, την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας, και την παρουσίαση Εθνικού Νόμου Περιβάλλοντος και Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης.

Αποστολή- Μασσαλία: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος