Μαρτίνης: Μνημείο διαπλοκής το “Ερρίκος Ντυνάν” (video)

Αίτημα προς την Οικονομική Αστυνομία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης προκειμένου να έρθει στην Επιτροπή το cd με τα ονόματα των 17.000 προσώπων που νοσηλεύτηκαν δωρεάν στο Ντυνάν. Πρόκειται για πρόσωπα που έτυχαν αυτού του είδους της νοσηλείας χαρακτηριζόμενοι ως αναξιοπαθούντες.

Στο cd φέρεται να περιλαμβάνονται ονόματα εκατοντάδων πολιτικών αλλά και άλλων προσώπων με δημόσια παρουσία, όπως άλλωστε έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ο οποίος διώκεται ποινικά για την υπόθεση αυτή.

Μαρτίνης: Πολιτικοί μου ζητούσαν χατήρια

Ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν και του Ερυθρού Σταυρού έκανε εκ νέου αναφορές σε πολιτικούς αρχηγούς (και πρώην πρωθυπουργούς) καθώς και στον πρώην υπ. Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Σαμαράς μου ζήτησε τα λιγότερα χατίρια από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς”, δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Μαρίνης.

Ο κ. Μαρτίνης υπογράμμισε ότι  “ο Καραμανλής και ο Τσίπρας” δεν του ζήτησαν “κανένα χατήρι”.

Ο πρώην διοικητής του Ντυνάν ισχυρίστηκε επίσης ότι διόρισε την πεθερά του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ντυνάν μετά από παράκλησή του πρώην υπουργού.

“Μπορεί να είναι κατινιά, αλλά την πεθερά του Αβραμόπουλου τη διόρισα εγώ στο Ντυνάν μετά από παράκλησή του”, δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής.

“Όταν εγκαινιάστηκε το Ντυνάν είπα ότι ήταν μνημείο της αλληλεγγύης και της εργασίας του Ερυθρού Σταυρού. Τώρα δήλωσα πως είναι Μνημείο διαπλοκής”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πάντως προσκόμισε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία φαίνεται ότι το 2010 πως το Ντυνάν, είχε κάνει δώρα, όπως ακριβά ρολόγια τσάντες και χρυσές λίρες συνολικής αξίας 121.000 ευρώ.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος