Μ. Βορίδης στην ΕΡΤ: Ο Μπακογιάννης πλήρωσε μια καθολική αντισυσπείρωση από τα κόμματα της Αριστεράς και όχι μόνο

«Από τα προηγούμενα αποτελέσματα η ΝΔ έχει κερδίσει 8 Δημάρχους (…) Στην αυτοδιοίκηση έχει έναν πολύ κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο η ΝΔ. Στον Β’ γύρο υπάρχει αντισυσπείρωση, δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα συμπεράσματα δεν είναι εύκολα» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Ανάλυσέ το» και τον Γιώργο Κουβαρά, ένα 24ωρο μετά από την ανακήρυξη των νέων Δημάρχων και Περιφερειαρχών, σε συνέχεια της διεξαγωγής του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ενώ πρόσθεσε, ανάμεσα σε άλλα:

«Ο κ. Αγοραστός πληρώνει το τίμημα των καταστροφών από την κακοκαιρία, δεν υπάρχει αμφιβολία (…) Όταν στηρίζουμε κάποιον το κάνουμε για να εκλεγεί (…) Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν δικά τους χαρακτηριστικά (…) Και ο Δήμαρχος Λάρισας “πλήρωσε” την κατάσταση. Οι πολίτες είπαν “οι αυτοδιοικητικοί φταίνε” (…)

Ο κ. Μπακογιάννης πήρε το ποσοστό της ΝΔ στον Α’ γύρο. Στον Β΄ σε μεγάλο βαθμό πληρώνει την αντισυσπείρωση (…) Από τον Α’ στον Β’ γύρο έχασε 7.500 ψήφους, μάλλον μετακυλήθηκαν προς την αποχή. Αυτό μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες (…)

Υπάρχουν και στοιχεία προσωπικής αξιολόγησης. Δεν ξέρω αν λειτούργησε καλά το debate. Όταν πάμε σε εκλογές, εγώ πάω για να κερδίσω. Δεν πιστεύω ότι ήταν κρίσιμο το debate. Ο κ. Μπακογιάννης πληρώνει μια καθολική αντισυσπείρωση από τα κόμματα της Αριστεράς και όχι μόνο. Οι κεντοδεξιοί έκαναν αποχή (…)

Ο κ. Δούκας είχε πολιτικοκομματικές ταυτίσεις, ο κ. Μπακογιάννης όχι (…)»,

Δείτε εδώ την αρχική τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στην ΕΡΤ

«Υπάρχει από τον πρωθυπουργό εντολή αυξημένης εκγρήγορσης λόγω των τεκταινομένων στην Μέση Ανατολή» είπε ο κ. Βορίδης, σε συνέχεια και της επίθεσης στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας, γεγονός που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ.

«Το ζήτημα, μεταξύ άλλων, του κινδύνου αύξησης των μεταναστευτικών ροών είναι ένα ακόμη πραγματικό πρόβλημα που η κυβέρνηση πρέπει να αντιμερωπίσει» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος