Μ.Βαρβιτσιώτης: Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μία εκ των περιοχών για την αναζήτηση νέων πόρων ενέργειας

Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μία από τις περιοχές για την αναζήτηση νέων πόρων ενέργειας τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο European Business Summit στις Βρυξέλλες

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μία από τις περιοχές για την αναζήτηση νέων πόρων ενέργειας τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο “European Business Summit” στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας παράλληλα τον ανασταλτικό παράγοντα που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Τουρκία.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «πρέπει να επενδύσουμε στο πώς θα βρούμε τους νέους πόρους ενέργειας και η Μεσόγειος πρέπει να είναι μία από τις περιοχές στις οποίες πρέπει να κοιτάξουμε γι’ αυτό. Υπάρχουν ευρήματα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο. Ξεκινάμε τώρα να ερευνούμε στο δυτικό τμήμα της Ελλάδας για ενεργειακούς πόρους και σε αυτό που δε θα πρέπει να κάνουμε λάθος, είναι επίσης να μην βασιστούμε μόνο σε μία οδό για την παροχή ενέργειας. Μιλάω για την Τουρκία, η οποία μπλοκάρει την Φινλανδία και τη Σουηδία να μπουν στο ΝΑΤΟ. Είναι στην ουσία η μόνη χώρα η οποία ακόμη διαπραγματεύεται κάνοντας ανατολίτικα παζάρια, για παράδειγμα “δώστε μας τρομοκράτες να σας αφήσουμε να μπείτε”, το οποίο δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με κοινή άμυνα». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος που κάναμε με τη Ρωσία, με την οποία στην ουσία βάλαμε όλα τα αυγά της ενέργειας σε ένα καλάθι».

Μ.Βαρβιτσιώτης: Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μία εκ των περιοχών για την αναζήτηση νέων πόρων ενέργειας

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς. Δεν είναι μόνο σε επίπεδο γεωστρατηγικό, αλλά και σε πολιτικό» εξηγώντας την σημασία του να τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς τους πολίτες για φθηνή ενέργεια αλλά και οι δεσμεύσεις για στήριξη της Ουκρανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος