Μ. Σχοινάς: Η σημερινή γενιά του Erasmus να βγει μπροστά τώρα που απειλείται το αξιακό πλαίσιο της Ευρώπης

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας για το πρόγραμμα Erasmus, στην Αθήνα, σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 35 ετών από την έναρξή του, τόνισε ότι «είναι καθήκον της γενιάς των Erasmus να ανταποδώσει στην ΕΕ τα πολλά κέρδισε από την Ευρώπη» και «να βγει μπροστά στα δύσκολα».

«Να βγει μπροστά στα δύσκολα. Τώρα που η Ευρώπη κλονίζεται από την παραπληροφόρηση. Τώρα που απειλείται το αξιακό της πλαίσιο από επίδοξους και απολυταρχικούς γείτονες. Τώρα πρέπει να γίνουν πρεσβευστές, να μπουν στη μάχη για την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής μας κληρονομιάς. Μας το χρωστάτε!» σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι παρότι στην αρχή αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, στη συνέχεια «έγινε αποδεκτό από όλους ως πυξίδα και όνειρο ζωής».

«Το πρόγραμμα μεγάλωσε και μεγαλώνει. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά αναγνωρισιμότητας του μεταξύ των φοιτητών» υπογράμμισε.

Τέλος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι «το Erasmus έχει κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος. Μέχρι το 2027 υπερδιπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του που τώρα φθάνει το πρωτοφανές ποσό των 26 δις. ευρώ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος