Μ. ‘Οθωνας για ΚΙΝΑΛ: Τώρα που έφυγε «η μαμά» από το σπίτι, να αποδείξουμε ότι ενηλικιωθήκαμε

«Η συζήτηση περί ρόλων στην Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που «έφυγε η μαμά από το σπίτι», να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί». Aυτό έγραψε στη συγκινητική του ανάρτηση για την Φώφη Γεννηματά ο  στενός της συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου της, Μανώλης Όθωνας.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αποφασίσει για τη θεσμική και Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να εγκρίνουν την εισήγηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ., Βασίλη Κεγκέρογλου, να εκτελεί χρέη μεταβατικού προέδρου μέχρι την εκλογή νέου.

«Εισήγηση μου ως γραμματέας  της ΚΟ είναι να προχωρήσουμε απολύτως θεσμικά. Δεν χρειάζεται εκλογή για 35 ημέρες προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας. Έχουμε λοιπόν την θεσμική λειτουργία με τον γραμματέα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν θέλουμε να διασαλεύσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πάντως ήδη καταγράφονται οι πρώτες διαφωνίες, με τον εκπρόσωπο τύπου του Αντρέα Λοβέρδου, Σπύρο Καρανικόλα, να τονίζει ότι οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι (δηλαδή οι κύριοι Σκανδαλίδης και Κατρίνης) αναπληρώνουν τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του.

Κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ, όπως ομόφωνα επιβεβαίωσε η Επιτροπή Εκλογών του κόμματος που συνεδρίασε την Παρασκευή και στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των 6 υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου, δηλαδή μια εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες.

ΕΡΤ1 – Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος