Μ. Κριθαρίδης: Ο πραγματικός πληθωρισμός για τις λαϊκές και μεσαίες τάξεις αγγίζει το 20%

«Με έναν δυσθεώρητο πληθωρισμό να πλήττει κυρίως τα λαϊκά νοικοκυριά η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εμμένει στην αδράνεια», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κριθαρίδης δήλωσε τα εξής: «Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, εξαιτίας κυρίως των πολύ μεγάλων αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας και των βασικών ειδών διατροφής, γεγονός που σημαίνει ότι ο πραγματικός πληθωρισμός για τις λαϊκές και μεσαίες τάξεις αγγίζει το 20%! Με τον νέο αυτό δυσθεώρητο πληθωρισμό που πλήττει κυρίως τα λαϊκά νοικοκυριά, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να συνεχίζει να εμμένει στην αδράνεια.

Χρειάζονται εδώ και τώρα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πιο ευάλωτων ιδίως νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σαν αυτά που προτείνει καιρό τώρα το ΜέΡΑ25 και η Κυβέρνηση αγνοεί συστηματικά. Να υπάρξει άμεσα Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των κοινωνικών επιδομάτων, μείωση του ΦΠΑ στο 15% και κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας μαζί με την Οριακή Τιμολόγηση της. Όσο η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν κάνει ούτε τα ελάχιστα για να προστατέψει την κοινωνία αποδεικνύει πως η μόνη της έγνοια είναι για την ολιγαρχία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος