Λύση με διάλογο για να μπει τέλος στην αντιπαράθεση για τα θρησκευτικά (video)

Στον διάλογο προσφεύγουν όπως όλα δείχνουν Εκκλησία και κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί διέξοδος στην αντιπαράθεση με αφορμή τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Πρωθυπουργός, όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, σχολίασε πως δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα: «Ωστόσο, ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα». Στον διάλογο που συνεχίζεται -και στον οποίο οι ρόλοι θα πρέπει να είναι διακριτοί- είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας, σημείωσε.

Ο διάλογος θα είναι από μηδενική βάση διαρρέει η Αρχιεπισκοπή, τα προγράμματα θα εφαρμοστούν παράλληλα με τοΝ διάλογο διαρρέει η Κυβέρνηση, για συναπόφαση μιλά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο, ευθύνη της πολιτείας το περιεχόμενο των μαθημάτων επιμένει ο Υπουργός Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής, επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για σύγκρουση εκκλησίας – πολιτείας καθώς, όπως τόνισε, όποτε υπήρξε στο παρελθόν, δεν κέρδισε καμία πλευρά, ούτε ο λαός ενώ παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα σχολείο κοσμικό, ανεξίθρησκο και ουδετερόθρησκο.

Είχε προηγηθεί η συνάντησή του αρχιεπισκόπου, με τον αντιπροέδρο της κυβέρνησης Πάνο Καμμένο.

Το θέμα σχολιάστηκε όπως αναμενόταν από τους Πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Παιδεία.

Το πρωί ο αρχιεπίσκοπος απέστειλε στον Πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς επιστολή 21 σελίδων με συγκεκριμένα παραδείγματα από τα νέα προγράμματα σπουδών για τα θρησκευτικά όλων των τάξεων προκειμένου να στοιχειοθετήσει την απόρριψή τους. Καταλήγει δε ότι δεν επιτρέπεται σε ένα δημοκρατικό Υπουργείο Παιδείας να στοχεύει στην ποδηγέτηση των μαθητών για τον πολιτικά ορθό τρόπο του «θρησκεύειν», ασκώντας θρησκευτικό πατερναλισμό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΧΗ ΝΙΚΟΛΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος