Ν. Δένδιας: Γόνιμη συνομιλία με τον ΥΠΕΞ της Ρουάντα για εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών

Για γόνιμη συνομιλία σχετικά με την εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Ρουάντα έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρουάντα Βίνσεντ Μπιρούτα την Παρασκευή στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, των επενδύσεων και του πολιτισμού, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ – Ρουάντα, και στις τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και εξελίξεων στην Υποσαχάρια Αφρική.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Μνημόνια κατανόησης για την πολιτιστική συνεργασία και τον αθλητισμό, μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουάντα, υπογράφηκαν στην Αθήνα μετά το πέρας της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Βίνσεντ Μπιρούτα. Tα μνημόνια συνεργασίας από ελληνικής πλευράς υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ από την πλευρά της Ρουάντα ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της χώρας, Βίνσεντ Μπιρούτα.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ρουάντα στην Ελλάδα εντάσσεται στην εντατικοποίηση των επαφών της χώρας μας με κράτη της Υποσαχάριας Αφρικής, υπό το πρίσμα της αναβάθμισης της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή.

Η επίσκεψη αυτή είναι ανταποδοτική προς την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στη Ρουάντα, στις 4-5 Νοεμβρίου 2021. Κατά την επίσκεψη εκείνη υπεγράφησαν δύο Μνημόνια Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, το πρώτο για Πολιτικές Διαβουλεύσεις και το δεύτερο στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος