Κυπριακό, ελληνογαλλική συμφωνία και Αν. Μεσόγειος στη συνάντηση Ν. Δένδια – Ν. Χριστοδουλίδη

Θερμή υποδοχή στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, επιφύλαξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν σχετικά με πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογο του για τον 63ο γύρο των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τέλος ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε τα θερμά του  συγχαρητήρια για την 65η  επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε από την πλευρά του για την έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας στο Κυπριακό και τόνισε ότι η επαφή και ο συντονισμός με τη χώρας μας είναι καθημερινός και αδιάληπτος.

Χαρακτήρισε δύσκολες τις ημέρες αυτές καθώς συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στα ανοικτά της Κρήτης και στα δυτικά της Κύπρου αφού η Τουρκία εξακολουθεί την νέο-Οθωμανική προσέγγιση της, που βασίζεται στην ισχύ των όπλων και επιχειρεί έτσι να παράκαμψη το Διεθνές Δίκαιο. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι η Κύπρος θα συνεχίσει τις προσπάθειες της εστιάζοντας και στις πολυμερείς συνεργασίες όπως και για την επανέναρξη των συνομιλίων στην βάση πάντα των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος