Μητσοτάκης από Αμφιλοχία: Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο μέχρι το τέλος της τετραετίας

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εγκαινιάσουμε την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, η οποία σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία για να μπορέσετε να γλιτώσετε τουλάχιστον 25 λεπτά όσοι μετακινείστε από την Ιόνια προς την Βόνιτσα, την Πρέβεζα, προς την Πάλερο, προς την Λευκάδα, ένα από τα πολλά σημαντικά αναπτυξιακά έργα, που γίνονται σε μία Ελλάδα, που αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιτωλοακαρνανία, πρώτο σταθμό της σημερινής περιοδείας του σε νομούς της Δυτικής Ελλάδος.

Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας έκανε λόγο εκ νέου ο πρωθυπουργός μιλώντας στα εγκαίνια για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία.

Μητσοτάκης από Αμφιλοχία: Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο μέχρι το τέλος της τετραετίας

«Θέλω να σας δώσω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια μέχρι το τέλος της τετραετίας για να στηρίξουμε τους πολίτες, να στηρίξουμε την ελληνική περιφέρεια, να υλοποιήσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμα μας και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες, που μας έτυχαν να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού στο τέλος της τετραετίας ένα πλήρες κυβερνητικό έργο, που θα μας επιτρέψει και πάλι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

“Θέλουμε να κρινόμαστε για τα έργα μας και όχι για τα λόγια μας και καθώς η κυβέρνηση μπαίνει στον 4ο και τελευταίο χρόνο της κυβερνητικής θητείας το αποτύπωμα των παρεμβάσεων μας στον τομέα των έργων είναι αισθητό σε ολόκληρη την Ελλάδα” σημείωσε.

“Η αξιοπιστία και οι σχέσεις εμπιστοσύνης στην πολιτική χτίζονται στη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Και η κυβέρνησή μας προτάσσει αυτή τη συμφωνία αλήθειας” υπογράμμισε.

Για το συγκεκριμένο έργο, του οποίου το πρώτο μέρος εγκαινιάζεται σήμερα, επισήμανε τη σπουδαιότητά του για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα και σημειώσε πως θα ολοκληρωθεί το 2023, εκφράζοντας την ελπίδα πως “η εταιρεία θα επιδείξει την ίδια ταχύτητα και όλο το έργο να παραδοθεί και αυτό νωρίτερα από αυτό που είχαμε σχεδιάσει”.

«Η Αμβρακία Οδός θα δώσει μία νέα πνοή σε όλη την περιοχή και χαιρόμαστε που η δική μας κυβέρνηση το παραδίδει στους πολίτες» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

“Είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και χαιρόμαστε που η δική μας κυβέρνηση το παραδίδει στους πολίτες εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαμε συμφωνήσει” ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως εκτός από τα οικονομικά οφέλη δίδεται ιδιαίτερη διάσταστη και στην οδική ασφάλεια “έχουμε προτάξει την οδική ασφάλεια ως κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας. Αυτός ο δρόμος  θα μειώσει σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα στην ευρύτερη περιοχή” σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του σημείωσε ότι πριν τρία χρόνια η Κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή, είχε
αναφερθεί σε τρία έργ: τον ΒΟΑΚ, τον άξονα Πάτρας- Πύργου και την Αμβρακία.

«Χρειάστηκε να δουλέψουμε εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Η Πατρών- Πύργου έχει τρία εργοτάξια για να παραδοθεί το έργο στην ώρα του, ο ΒΟΑΚ έχει προσωρινούς αναδόχους και μέσα στη χρονιά θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια και η Αμβρακία παραδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της και μάλιστα νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση. Χρόνια ολόκληρα περίμεναν αυτό το έργο η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνία και η Λευκάδα» σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, τόνισε ότι τα έργα υποδομής γίνονται για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές, ενώ αναφερόμενος στο έργο της Αμβρακίας τόνισε ότι ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ετών και χρειάστηκαν άμεσα μέτρα και αποφάσεις για να φθάσουμε στην σημερινή παράδοση του τμήματος των 17χιλιομέτρων, πέντε μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει η Αμβρακία Οδός, ενώνοντας ουσιαστικά τρεις περιοχές της χώρας, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και την Λευκάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος