Τσίπρας στο 2ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιάζουμε 7ωρο και μισθό 800 ευρώ – Η δεξιά του Μητσοτάκη συνθλίβει τα όνειρα των νέων (video)

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον μισθό, τη στέγαση και την παιδεία παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο 2ο Συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την πολιτική του συνθλίβει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, και  ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και κάλεσε τους νέους να ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε μία οπισθοδρομική λαίλαπα που απειλεί να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω.

«Εσείς είστε η συλλογική δύναμη μιας κοινωνίας που προσπαθεί να ορθώσει ανάστημα σε μια οπισθοδρομική λαίλαπα που απειλεί να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω. Να τη μαραζώσει, να τη μετατρέψει σε ένα τόπο που μια αχόρταγη κρατικοδίαιτη ελίτ θα εξουσιάζει πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια με όχημα το ψέμα και το διχασμό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες του κόμματος, ενώ τους προέτρεψε να ριχτούν στη «δράση», επικαλούμενος μία φράση του Τσε Γκεβάρα: «Η επανάσταση δεν είναι ένα μήλο που θα πέσει όταν ωριμάσει. Πρέπει να κουνήσεις το δέντρο για να πέσει».

«Με σεβασμό και κατανόηση στη διαφορετική άποψη, με πείσμα και αυτοπεποίθηση ότι παλεύουμε για ένα σκοπό που αφορά κάτι πολύ μεγαλύτερο από μας. Με πίστη και αποφασιστικότητα, για τον κόσμο που σας αξίζετε, χωρίς ανισότητες και με κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε και κατέληξε χαρακτηρίζοντας την τρέχουσα πολιτική συγκυρία «δύσκολη» και τη νεολαία «αιχμή του δόρατος για τη νίκη στις επόμενες εκλογές, για μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στη νέα γενιά του τόπου».

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος