Κυρ. Μητσοτάκης στην ΚΟ του ΕΛΚ: Αντιμέτωπη με γεωπολιτικό σεισμό η Ευρώπη

Array

Για μια πολύ σημαντική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικογένεια συνολικά, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία στην ετήσια συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φέτος διεξάγεται στην Κρήτη, παρουσία του προέδρου του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κυρ. Μητσοτάκης στην ΚΟ του ΕΛΚ: Αντιμέτωπη με γεωπολιτικό σεισμό η Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει πέρσι, αλλά μετατέθηκε λόγω του σεισμού. «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν γεωπολιτικό σεισμό: την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας, για την Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εισβολής και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της αλλά και με πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, της ανόδου των τιμών και της ενεργειακής κρίσης, η οποία έχει προκληθεί από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως όπλο για να ασκήσει πίεση στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι: «θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και να χαρτογραφήσουμε έναν δρόμο κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους Ευρωπαίους πολίτες, τις επιχειρήσεις μας, κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες μας. Αναφέρομαι σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και που, σήμερα, δοκιμάζονται περισσότερο από αυτή την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού που χτυπά όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπάρξει «η ευκαιρία να μιλήσουμε για όσα έχουμε πετύχει στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια» και τόνισε ότι «η ΝΔ επιδεικνύει πρωτοφανή πολιτική αντοχή επειδή διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε φόρους, ενισχύσαμε την άμυνα και την κοινωνική συνοχή».

Συμπλήρωσε ότι «τα λέω αυτά διότι αποτελούν κεντρικούς πυλώνες της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Καθώς εισερχόμαστε σε νέους εκλογικούς κύκλους, εθνικούς για την Ελλάδα, ευρωπαϊκούς για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ακριβώς αυτή η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι σημαντική για τις κοινωνίες μας. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενισχύεται πάλι, ενισχύεται σε επίπεδο εκλογών, τοπικών εκλογών, εθνικών εκλογών, πιστεύω ότι οι επόμενοι εκλογικοί κύκλοι θα είναι καλοί για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Γνωρίζει ο Mάνφρεντ ότι η Νέα Δημοκρατία παρέχει πάντοτε τη στήριξη που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναμένει από την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, ένα από τα ισχυρότερα κόμματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στο χώρο της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς».

Κυρ. Μητσοτάκης στην ΚΟ του ΕΛΚ: Αντιμέτωπη με γεωπολιτικό σεισμό η Ευρώπη

«Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο γεγονός για εμάς που είμαστε στην Ελλάδα, στην Κρήτη», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΚ ο οποίος εξήρε την επιτυχή πορεία της Ελλάδας η οποία ξεπέρασε την κρίση.

Όπως είπε: «βλέπουμε τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εδώ, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός του πόσο μεγάλου σεβασμού χαίρει η χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης του ευρώ, βλέποντας τη μείωση της ανεργίας και τις πολλές θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Έχετε επίσης πολλά φορολογικά έσοδα επειδή η οικονομία πηγαίνει τόσο καλά. Πρόκειται για πολύ σημαντικά επιτεύγματα και έχουμε να μάθουμε ως EΛΚ, πολλά εδώ στην Ελλάδα. Είναι κάτι που θέλουμε να συμπεριλάβουμε επίσης στην προγραμματική μας προσέγγιση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πρόγραμμά μας που θα συζητήσουμε αυτές τις μέρες εδώ στην Κρήτη».

«Επιτρέψτε μου επίσης να προσθέσω ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ένα κόμμα που υπερασπίζεται το κράτος δικαίου και τις αρχές της Ένωσής μας. Και στο πλαίσιο αυτό, θέλω να υπογραμμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες, από τους κορυφαίους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ζήτησε την αποβολή του Βίκτορ Όρμπαν από την οικογένεια του ΕΛΚ. Θέλω να το υπογραμμίσω ξανά, γιατί για μία ακόμη φορά γίνεται σήμερα πολύ μεγάλη συζήτηση για το κράτος δικαίου. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πάντα πολύ ξεκάθαροι σε αυτό. Τον ευχαριστώ για αυτή την ισχυρή δέσμευση που βασίζεται σε κανόνες και στην κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης. Το τώρα έχει να κάνει με το μέλλον. Θα συζητήσουμε επίσης για τις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές το 2024. Και θα το κάνουμε αυτό μαζί, ως μία σπουδαία ομάδα. Και θέλουμε να μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Κρήτη στις Βρυξέλλες, το όραμα μιας θετικής προοπτικής με κίνητρα για το μέλλον. Αυτό είναι που θέλουμε να μεταφέρουμε στις Βρυξέλλες».

Πηγή φωτογραφιών: Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office

Σχετικό Άρθρο: Ηράκλειο: Στην Κρήτη για την ετήσια συνάντηση της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Κ. Μητσοτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος