Αλ. Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, τελειώσατε! Ως εδώ!» (video)

Array

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Άλσος Στρατού στο Γουδή η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ «Σπούτνικ» της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Το φεστιβάλ «Σπούτνικ» της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την Παρασκευή (9/9) με εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες, ενώ σήμερα Κυριακή, τελευταία μέρα της διοργάνωσης, έκλεισε τις πολιτικές συζητήσεις με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ιδιαιτερη χαρά που ανεβαίνω στο βήμα αυτό γιατί πριν από 20 χρόνια εκφωνούσα ομιλίες με την ιδιότητα του γραμματέα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του κάνοντας λόγο για αγώνες ενάντια στην αδικία.

«Ο αγώνας, η συμμετοχή και όχι το ρουσφέτι και η διαπλοκή» είναι το ζητούμενο ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλώντας τη νεολαία να είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα πέσει από τους αγώνες της νέας γενιάς»

«Xρέος όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να μετατρέψουμε τα ανώριμα συνθήματα σε συνθήματα που θα τρομάζουν το καθεστώς και να μετατρέψουμε την απάθεια σε αγώνα για μια πολιτική αλλαγή που θα κρίνει το αύριο του τόπου μας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Να μπουν οι νέοι στην πρώτη γραμμή για να πέσει το καθεστώς», δήλωσε από το πόντιουμ του φεστιβάλ “Σπούτνικ” ο κ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «η σταθερότητα της αισχροκέρδειας που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στην κρατικοδίαιτη, διαπλεκόμενη και παρασιτική ελίτ, δεν εξασφαλίζεται ούτε με τη δημοκρατία ούτε με τη διαφάνεια. Γι’ αυτό λοιπόν ακολουθούν αυτές τις άθλιες μεθόδους. Γι’ αυτό έστησε το καθεστώς του ο κ. Μητσοτάκης. Γι’ αυτό έστησε και το παρακράτος του. Για να εδραιώσει τη θέση του στην εξουσία. Και να εξασφαλίσει τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών που τον στηρίξανε να εκλεγεί, ως αντίδωρο για να συνεχίζουν να τον στηρίζουν».

Αλ. Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, τελειώσατε! Ως εδώ!» (video)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μιλώντας για την κυβέρνηση είπε ότι οι πολιτικές της υποστήριξε ότι «εξυπηρετούν τους λίγους, απειλώντας ευθέως τη Δημοκρατία». Και όπως είπε, «έχει ως στόχο τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου, τον έλεγχο των πολιτικών της αντιπάλων. Η αθλιότητα των μεθόδων που ακολουθούν δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει γιατί συμβαδίζει με τις πολιτικές τους».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για υπερκέρδη τραπεζών και επιχειρήσεων την ώρα που τα νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα λόγω της ακρίβειας.

«Έστησε το παρακράτος για να διασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία και να διασφαλίζει τα κέρδη των ολιγαρχών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για παραβίαση του Συντάγματος αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων.

Θα σας ταραξουμε στη νομιμότητα

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα βήματα για δημοκρατία, ελευθερία, πλουραλισμό που έγιναν στη μεταπολίτευση αμφισβητούνται «από μια κυβέρνηση που γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές της εξυπηρετούν τους λίγους και φέρνουν σε απόγνωση τους πολλούς, έσπευσε να οικοδομήσει ένα καθεστώς που δεν απειλεί τους πολιτικούς της αντιπάλους. Απειλεί ευθέως την ίδια τη δημοκρατία και έχει ως στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης. Τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου. Τον έλεγχο των πολιτικών της αντιπάλων. Τον εκφοβισμό και τις διώξεις των ενοχλητικών δημοσιογράφων. Την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα των αγώνων της νεολαίας. Η αθλιότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούν για να επιβάλουν αυτό το καθεστώς, δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει. Γιατί συμβαδίζει απόλυτα με την αθλιότητα της πολιτικής τους. Ή για να το πω διαφορετικά, όσο πιο άθλιες πολιτικές επιχειρούν να επιβάλουν τόσο αθλιότερες γίνονται και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν».

Αλ. Τσίπρας: «Κύριε Μητσοτάκη, τελειώσατε! Ως εδώ!» (video)

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά: «Κύριε πρωθυπουργέ των παρακολουθήσεων και του παρακράτους που ακούσατε καλά τη φωνή του κ. Σπίρτζη, ακούστε από εδώ ότι τελειώσατε. Έως εδώ. Θα σας ταραξουμε στη νομιμότητα με έναν αγώνα διαρκή και ανένδοτο για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου».

Μιλώντας για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ ο πρόδρος του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε «πανικόβλητη» λέγοντας ότι θα είναι η τελευταία του ως πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή και δημοκρατική κυβέρνηση και όχι «κυβερνήτη».

«Πράγματι χρειαζόμαστε σταθερότητα αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας είναι ένας πρωθυπουργός που υπονομεύει τη δημοκρατική σταθερότητα», προσέθεσε.

«Eίναι θράσος να ζητάει ο κ. Μητσοτάκης μια δεύτερη ευκαιρία» είπε θυμίζοντας ότι η παράταξή του κυβερνάει τη χώρα για δεκαετίες.

Απάντησε στο δίλημμα που έβαλε ο πρωθυπουργός ζητώντας δεύτερη ευκαιρία με τη νίκη του στις εκλογές: «είναι θράσος ειδικά ο κος Μητσοτάκης να ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Ποια δεύτερη ευκαιρία; Η παράταξή του είναι στην εξουσία σχεδόν τα μισά χρόνια της μεταπολίτευσης. Αλλά ακόμη και αν ομιλεί όχι ως εκπρόσωπος της παράταξής του αλλά της οικογένειάς του, μάλλον για 3η ευκαιρία θα έπρεπε να ομιλεί. Μια τρίτη ευκαιρία για να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Από τους δημοκρατικούς θεσμούς. Από την κοινωνική συνοχή. Από το δημόσιο πλούτο».

Ακολούθως έβαλε τον δικό του δίλημμα όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες: «Για αυτό λοιπόν, όσο και αν επινοεί ο πρωθυπουργός των συμφερόντων, διλήμματα της συμφοράς, ας το γνωρίζει από τώρα, ένα θα είναι το δίλλημα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Και το δίλλημα θα είναι: Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Κυβέρνηση και… κυβερνήτης στην υπηρεσία των συμφερόντων ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος».

Απαντώντας στις αναφορές του πρωθυπουργού περί ασφάλειας είπε ότι «Ασφάλεια σημαίνει αλλαγή, αλλαγή εδώ και τώρα. Σημαίνει να φύγουν για να ανασάνει η κοινωνία. Σημαίνει προοδευτική κυβέρνηση αλλαγής και δημοκρατίας.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό και στην επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη συμφορά για τα συμφέροντα που λεηλατούν τον ελληνικό λαό. Εμείς έχουμε πυξίδα μόνο το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ως «πρωθυπουργό των συμφερόντων».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας από τις κάλπες της απλής αναλογικής καλώντας τη νεολαία να προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει. «Να δώσετε τη μάχη απέναντι στην αποχή», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είπε ότι «τα περισσότερα δε θα γίνουν ποτέ», σύνθημα και στο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης αναρωτήθηκε ότι εφόσον το αναγνωρίζει η κυβέρνηση γιατί δεν θα διαθέσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ανακοίνωσε.

«Διοργανώνει business με την στεγαστική κρίση», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας καταγγέλλοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

«Δεν άκουσα κάτι για το νέο πτωχευτικό νόμο. Άκουσα όμως για δάνεια σε νέους που θα φέρουν τον εφιάλτη των κόκκινων δανείων σε νέους από 18 ετών», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας  του στο Φεστιβάλ Σπούτνικ.

Με καθεστώς άγριας δύσης παρομοίωσε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Airbnb, αλλάζοντας βίαια το οικιστικό τοπίο σε πολλές περιοχές.

«Δέσμευσή μας να ακυρώσουμε τον αντιεργατικό νόμο Χατζηδάκη» είπε και απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποστήριξε ότι ο νόμος της δεν θα περάσει. Ομοίως επιτέθηκε και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Θέλω να σας καλέσω να βγείτε έξω από το Φεστιβάλ και να ενθαρρύνετε τους νέους να πάρετε το μέλλον της Αριστεράς, το μέλλον της πατρίδας. Να φέρουμε την μεγάλη νίκη στις εκλογές για να φέρουμε πίσω τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, την Ανθρωπιά», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας εισπράττοντας το χειροκρότημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος