Κ. Σακελλαροπούλου στο Στρασβούργο: Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι» είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Κ. Σακελλαροπούλου είπε: «Σήμερα, η χώρα μου και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν από κοινού εξαιρετικά απαιτητικές προκλήσεις που αφορούν τόσο τις υλικές, όσο και τις θεσμικές συνθήκες εκπλήρωσης και απόλαυσης της δημοκρατίας. Η εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων έχει διαταράξει το status quo του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού κράτους δικαίου. Μια νέα κανονικότητα, αυτή της επίπονης προσαρμογής των ευρωπαϊκών λαών στις απότομες και ριζικές μεταλλάξεις μιας παγκοσμιοποιημένης και αντιφατικής κοινωνίας, εμπεδώνεται και απαιτεί επώδυνες αποφάσεις, διεθνή συντονισμό και εγρήγορση και, το σημαντικότερο, πολιτική ενότητα και στοχοθεσία».

Και συνεχίζει: «Η Ευρώπη έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η πολυμήχανη ιστορία ανατρέπει τις όποιες ψευδαισθήσεις μας για τη γραμμική ή την ορθολογική της εξέλιξη και μας επαναφέρει στις πιο σκοτεινές μας εμπειρίες».

Συμβούλιο της Ευρώπης: Διαδοχικές συναντήσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Στρασβούργο

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Tiny Kox, την Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Marija Pejčinović-Burić και την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Dunja Mijatović είχε σήμερα το πρωί στο Στρασβούργο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ενημερώθηκε για τις αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο της Ευρώπης κυρίως για τον πόλεμο της Ουκρανίας, την προστασία γυναικών και παιδιών, τους πρόσφυγες αλλά τις κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία με την αποβολή του της από το θεσμικό όργανο της Ευρώπης.

Αμέσως μετά την ομιλία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών κ. Leendert Verbeek αλλά και με τους Έλληνες υπαλλήλους του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος