Από αύριο 15/12 σε λειτουργία οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

Από αύριο Τρίτη 15/12, τίθενται σε λειτουργία οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών καθώς είναι εκτεταμένη η μαύρη εργασία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας, “τα φαινόμενα μαύρης εργασίας και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στο χώρο αυτό είναι εκτεταμένα, όπως διαπιστώθηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο. Γι΄αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα”, τόνισε, “παρά ανεξέλεγκτα κατ΄οίκον”.

Θα υπάρξει ανακοίνωση για τους σχετικούς ΚΑΔ από το υπουργείο Ανάπτυξης, με δελτίο Τύπου, αργότερα σήμερα.

Από τις 10 η απαγόρευση κυκλοφορίας και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων από δυο οικογένειες ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης.

Εντός της ημέρας επικοινωνία πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Όσον αφορά στο θέμα των Εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Τόνισε ότι “η Εκκλησία έχει πραγματικά δείξει υπεύθυνη στάση σε όλο αυτό τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε όλοι μας” και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον.

Θα συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα

Αναφερόμενος στο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εξακολουθεί να παραμένει βαρύ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ακόμη περισσότερο στις ΜΕΘ, καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες χθες ήταν 552».

Με αυτόν το γνώμονα, επεσήμανε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown, ώστε όλοι μαζί οι πολίτες, με πίστη στις δυνάμεις μας, να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές.

Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή. Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία – και μόνον – της παραλαβής εκτός του καταστήματος (click away), που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away. Μπορούν έτσι και τον Δεκέμβριο:

– Να θέσουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας.

– Να έχουν μείωση ενοικίου 40%.

– Να έχουν αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

– Να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο.

– Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον εμβολιασμό

Στη συνέχεια περνώντας στο θέμα του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «συνεχίζεται η προετοιμασία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ώρα του εμβολιασμού. Για τον σκοπό αυτόν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες. Εξετάστηκαν η προετοιμασία για την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και η εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτόν η άυλη συνταγογράφηση και θα δημιουργηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα «emvolio.gov.gr».

Για τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές δεξιότητες θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας, τα οποία είναι πάνω από δέκα χιλιάδες και ενδεχομένως τα ΚΕΠ.

Πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης εγχείρημα με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες διευθετούνται έτσι ώστε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει αμέσως μετά την παραλαβή της πρώτης παρτίδας εμβολίων».

Αργά αλλά προς την επιθυμητή κατεύθυνση τα βήματα της Ε.Ε

Όσον αφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι “Όλα αυτά είναι βήματα προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Πιο αργά ίσως από όσο θα θέλαμε». Και τόνισε: «Αλλά όλα μαζί συνθέτουν έναν μοχλό πίεσης προς την Τουρκία για να τερματίσει την παραβατική και προκλητική της συμπεριφορά».

Ο Προϋπολογισμός του 2021 είναι  «άγκυρα» ασφάλειας και σταθερότητας

Στο θέμα της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021.

Έναν προϋπολογισμό, που κατατέθηκε εν μέσω της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης των τελευταίων 100 ετών. Την ίδια ώρα που κράτη, κυβερνήσεις και κοινωνίες, σε όλον τον κόσμο, δοκιμάζονται από τους ισχυρούς κλυδωνισμούς και τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση στην μεταπολεμική ιστορία.

Σε αυτό το πλαίσιο η χώρα μας δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και το 2020 θα κλείσει με βαθιά ύφεση. Όχι όμως τη βαθύτερη στην Ευρώπη, όπως ισχυρίζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση απομονώνοντας στοιχεία του τρίτου τριμήνου του έτους. Διότι στο 9μηνο του 2020 η ύφεση στη χώρα μας ήταν 8,5%, ενώ άλλες χώρες του Νότου όπως η Ιταλία και η Ισπανία κατέγραψαν ύφεση σημαντικά μεγαλύτερη, 9,4% και 11,5% αντίστοιχα.

Είναι προφανές ότι η Ελλάδα κατάφερε καλύτερη επίδοση, γιατί αποκατέστησε την εμπιστοσύνη τόσο με την αποφασιστική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όσο και με τη συνετή διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της.

Και η εμπιστοσύνη αυτή επιβεβαιώνεται τόσο από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια σε ελληνικούς τίτλους κάθε διάρκειας, όσο και από την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων που θα δώσουν στη χώρα νέα δυναμική και νέες, καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις επενδύσεις της Microsoft, το έργο της Volkswagen στην Αστυπάλαια και την επέκταση των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη».

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2021, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χρηματοδοτεί όλες τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου:

– Από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μέχρι όλους τους μηχανισμούς της εξωστρέφειας της οικονομίας μας.

– Από την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας μέσω των προγραμμάτων ενός νέου, εκσυγχρονισμένου ΟΑΕΔ, μέχρι τη στήριξη των συμπολιτών μας στη Δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη που εισέρχονται στον δρόμο της απολιγνιτοποίησης.

– Και φυσικά, στον κρίσιμο τομέα της Εθνικής Άμυνας, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Πατρίδας μας, μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την αναβάθμιση της αμυντικής μας βιομηχανίας και την αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος