Οικονόμου: Η πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια μείωση 15% δεν είναι αποδεκτή – Η Ελλάδα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί

Array

«Οι πυρκαγιές είναι μία από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, μόνο το τελευταίο τριήμερο ο κρατικός μηχανισμός κλήθηκε να αντιμετωπίσει 141 δασικές πυρκαγιές» ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Είπε ακόμα ότι «όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει τρόπος να μην ξεσπάσουν πυρκαγιές είναι εκτός πραγματικότητας» υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο.

«Έχουμε καταφέρει με επαγγελματισμό και καλύτερο σχεδιασμό να μη θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και να θέτουμε νωρίτερα υπό έλεγχο τις πυρκαγιές» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της αναβίωσης της περιοχής του Μάτι με αφορμή και την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την φονική πυρκαγιά. «Η κυβέρνηση μεριμνά για την πλήρη αποκατάσταση της ζωής στο Μάτι», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις επιδιώξεις της Αθήνας στην αυριανή έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε:

«Η πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια μείωση 15% δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας, η Ελλάδα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί από τη μείωση και η βάση σύγκρισης να είναι η προηγούμενη χρονιά και όχι ο μέσος όρος της πενταετίας».

Όσον αφορά στον ενδεχόμενο να υπάρχουν συντονισμένες εμπρηστικές ενέργειες, ο κ. Οικονόμου είπε:

«Όλα διερευνούνται. Υπάρχουν περιοχές που έχουμε πολλές ενδείξεις για κάτι τέτοιο, όπως η περίπτωση της Ηλείας». «Διακοπές να πάμε;» ρωτήθηκε στο τέλος με τον κ. Γιάννη Οικονόμου να απαντά: «Βεβαίως να πάτε, ήδη έχετε αρχίσει και κάνετε διακοπές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος