Γ. Οικονόμου: Το σχέδιό μας υπερβαίνει την τετραετία – Χρειαζόμαστε καθαρή εντολή και αυτοδυναμία

Στις τρέχουσες εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου θα υπογραφούν συνολικά εννέα συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα από τους αρμόδιους υπουργούς. Eπίσης δήλωσε πως η επίσκεψη, σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, θα επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων που είχε επισφραγιστεί τον Νοέμβριο του 2020 με την υπογραφή Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Εταιρικής Σχέσης και Συμφωνίας Συνεργασίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και ‘Αμυνας των δύο χωρών. «Η Ελλάδα με μια πολύπλευρη, δραστήρια και διεκδικητική διπλωματία διευρύνει το πεδίο των διεθνών σχέσεων της χώρας προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και της σταθερότητας», πρόσθεσε.

Ως προς το 14ο συνέδριο της ΝΔ, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε ιδιαίτερα μαζικό και αποτελεσματικό, τονίζοντας πως κινηθήκαμε με συνέπεια ως προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε αρκετές εξωγενείς κρίσεις, τις οποίες διαχειρίστηκε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Ενίσχυση την οικονομία, μείωσε την ανεργία, ενώ προχωράνε τα μεγάλα έργα, για τις συντάξεις σημειώθηκε για πρώτη φορά αύξηση ενώ προχώρησε η γρήγορη fast track μέσα σε ένα τρίμηνο καταβολής τους. Ανεστάλη η εισφορά αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ενώ έρχεται και η ψηφιακή κάρτα από τον Ιούνιο.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα για το μετρό της Θεσσαλονίκης, την αξιοποίηση δέκα λιμανιών, τον άξονας Πάτρας – Πύργου, το ΒΟΑΚ, τη δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα κλπ. Ξεχώρισε επίσης την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον θεσμό του δωρεάν προσωπικού γιατρού για κάθε ελληνική οικογένεια.
Αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη της πατρίδας μας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο «γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων», ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας και τη συνεχή ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας.
«Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό. Έχουμε τη βούληση, τη γνώση αλλά και τον επαγγελματισμό να πραγματώσουμε τάχιστα όλα αυτά ώστε να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης ξεπερνάει την τετραετία και για αυτό χρειάζεται σε ένα χρόνο από τώρα, καθαρή εντολή και αυτοδυναμία στις εκλογές, λέγοντας: «είμαστε το κόμμα της λογικής που νοιάζεται για όλους, χωρίς ακρότητες, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς ψέματα, χωρίς καπηλεία αλλά με πραγματισμό, με σύνεση, με γνώση και σεβασμό».

Ως προς το θέμα των ανατιμήσεων, δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκή λύση, αλλά και τα μέτρα στο εσωτερικό της χώρα, αναφέροντας ότι από Μάιο έως Ιούνιο και όσοι έχουν πάνω από 300 κιλοβατώρες θα έχουν έκπτωση 50% επί της αύξησης του ρεύματος, ενώ στους καταναλωτές που έχουν εισόδημα έως 45.000 ευρώ θα επιστραφεί το 60% της αύξησης του ρεύματος της περιόδου Δεκέμβριος 2021 έως Μάιος 2022, διευκρινίζοντας ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Ιούνιο.

«Η κυβέρνηση μελετώντας σωστά τις ιδιαιτερότητες της αγοράς και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών» είπε προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση είτε από άγνοια είτε από απόγνωση διακινεί ψέματα και ασυναρτησίες. Σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ο κ. Οικονόμου είπε «Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Η χώρα σε ότι αφορά τις τιμές λιανικής, ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Φθηνότερη από 13-14 ευρωπαϊκές χώρες και σε κάθε περίπτωση φθηνότερη από την Ισπανία και την Πορτογαλία που είναι οι αγαπημένες χώρες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».

Για τα αποτελέσματα της ΡΑΕ τόνισε «Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι στο ποσό που θα αποσαφηνιστεί θα υπάρξει ένα έκτακτο τέλος, ένας έκτακτος φόρος 90% και τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν την χρηματοδότηση του εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της ακρίβειας. Διευκρινήσεις για το πόρισμα της ΡΑΕ θα δοθούν από το αρμόδιο υπουργείο το επόμενο διάστημα».

Τέλος σε ερώτηση για τον χρόνο που θα έρθουν στη βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία και αν απειλείται η κυβερνητική συνοχή είπε «δεν υπάρχει τίποτα που να απειλεί την κυβερνητική συνοχή» και για το χρόνο που θα γίνει σημείωσε ότι θα προγραμματιστεί στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος