Γ. Οικονόμου: Κίνηση εντυπωσιασμού απολύτως προβλέψιμη η πρόταση μομφής του κ. Τσίπρα

“Ο κύριος Τσίπρας, βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο επιχειρεί μια κίνηση εντυπωσιασμού απολύτως προβλέψιμη πάντως”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας και της πρόσφατης κακοκαιρίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας”, επισήμανε. “Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση”.

“Μια συζήτηση στην οποία οι πολίτες θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να ακούσουν για την οικονομία, για τις επενδύσεις, για το κράτος δικαίου, για τη θωράκιση της χώρας, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για τη διαχείριση κρίσεων. Για τις αποδόσεις της κυβέρνησης που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει” ανέφερε.

“Καταληκτική και αυταπόδεικτη” χαρακτήρισε τη σύγκριση με την κυβέρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στο αποτέλεσμα στο ύφος και στα πρόσωπα. “Το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο” σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τοποθέτηση του Γιάννη Πατούλη για τη διαχείριση της κακοκαιρίας ότι δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός, απάντησε πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για όλα και πρόσθεσε ότι θα δοθούν απαντήσεις και στη Βουλή στη συζήτηση που ξεκινά από αύριο.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση στηρίζει τον Χρήστο Στυλιανίδη ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς. Ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε“.

Κληθείς επίσης να σχολιάσει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα περί “καθεστώτος Μητσοτάκη”, παρέπεμψε στη συζήτηση στη Βουλή.

Ρωτήθηκε επίσης αν θα υπάρξει αποζημίωση για όσους ήταν συνεπιβάτες σε οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και σε όσους διεκόπη το ηλεκτρικό ρεύμα. Για το πρώτο θέμα είπε ότι θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο μεταφορών, θα γίνουν ανακοινώσεις ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της έρευνας από την επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός κ. Καραμανλής.

Για το δεύτερο σημείωσε ότι από τη Δευτέρα συνολικά 200.000 σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού. Είπε επίσης ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για το σχεδιασμό μηχανισμού που θα παρεμβαίνει αυτόματα σε τέτοιες περιπτώσεις για θέματα αποζημιώσεων.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές στη λειτουργία και τη δομή της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι πρόκειται για κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνο.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, προανήγγειλε την χαλάρωση των μέτρων. Όπως είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, “θα συνεδριάσει η επιτροπή και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας βλέποντας και τις άλλες χώρες που προχωρούν σε χαλάρωση περιορισμών. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών”.

Ερωτηθείς για το θέμα της παράτασης στην λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όσους δεν έχουν κάνει την Τρίτη δόση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι “μπορεί να γίνουν μικρές ολιγοήμερες προσαρμογές και θα βγει η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας αν χρειαστεί κάτι τέτοιο”.

Τέλος ερωτηθείς αν εξακολουθούν να είναι σαφείς οι εξηγήσεις του κ. Γεραπετρίτη απάντησε πως “είναι απολύτως σαφείς και τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να ασχολούμαστε με τον κ. Φουρθιώτη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος