H ομιλία του Αλ. Τσίπρα από την Κοζάνη — «Η παρασιτική ελίτ πλουτίζει ενώ η κοινωνία γονατίζει» (video)

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη όπου περιοδεύει. Ταυτόχρονα, παρουσίασε ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την τόνωση του εισοδήματος και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας στην περιοχή.

«Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιοτέλεια, τον κυνισμό, και την ανικανότητα μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που αρνούνται όχι να συζητήσουν την πραγματικότητα, αλλά και να την κοιτάξουν κατάματα».

Από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, χωρίς σχέδιο, προετοιμάζει βίαιη και όχι δίκαιη μετάβαση για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και παρουσίασε ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για διατήρηση και αύξηση εισοδήματος και θέσεων εργασίας. Καταλόγισε δε τεράστιες ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κύμα ακρίβειας.

Στην ποντιακή κοινότητα Αγίου Δημητρίου Κοζάνης οι κάτοικοι δώρισαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μία παραδοσιακή λύρα και του πρόσφεραν τοπικά εδέσματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος