Πυρκαγιές: Ενίσχυση της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων – Διπλασιασμός περιπολιών και drones στη μάχη

Αποφασίστηκε σήμερα έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, δε δεδομένη την κρισιμότητα των επόμενων ημερών ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο πεδίο επιτήρησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτειας, από αέρος με τα διαθέσιμα πτητικά μέσα και στο έδαφος με εντατικές περιπολίες τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεννόηση και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα και συνδράμουν το σύνολο της κρατικής μηχανής στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είπε πως ήδη είναι σε εφαρμογή ο μηχανισμός που προβλέπεται από το σχέδιο «Ξενοκράτης»και προχωρούν σε κάλυψη όλης της επικράτειας για όλη τη διάρκεια του Αυγούστου με ενίσχυση των περιπολιών από εδάφους σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και από αέρος με τη χρήση επανδρωμένων και μη οχημάτων και εναερίων μέσεων. Διατίθενται, όπως τόνισε, μηχανήματα Μηχανικού καθώς και ναυτικές μονάδες σε περίπτωση ανάγκης εκκενώσεως πληθυσμού.

«Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, οι Ένοπλες Δυνάμει συνεργάζονται στενά με τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού με προσωπικό, επίγεια και εναέρια μέσα για την πρόληψη, αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη την ελληνική επικράτεια» είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρόσθεσε: «Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων έρχονται και ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

«Με αίσθημα ευθύνης, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην πολύ δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών ανά την επικράτεια. Συγκεκριμένα, τις τρεις τελευταίες ημέρες έχει διατεθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσωπικό που ανέρχεται σε περίπου 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 ελικόπτερα και αεροσκάφη επανδρωμένα για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση πληγεισών περιοχών καθώς και περιοχών επικινδύνων για πρόκληση πυρκαγιάς» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ανακοίνωσε:

  • τον διπλασιασμό των περιπόλων και των πυροφυλακίων σε πάνω από 300 για όλο τον μήνα Αύγουστο σε όλες τις πληγείσες περιοχές και τις περιοχές υψηλού κινδύνου
  • εντείνεται η επιτήρηση από αέρος με ιπτάμενα μέσα επανδρωμένα και μη
  • Θα διατηρείται τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων ανα μείζονα σχηματισμό επιπλέον των προβλεπομένων με μέσα και υλικά για τη διάθεσή τους όπου απαιτηθεί
  • Θα διατίθενται κατάλληλες ναυτικές μονάδες για την περίπτωση ανάγκης εκκένωσης πληθυσμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος