Λευτέρης Οικονόμου: Η Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της στο μεταναστευτικό

Στη μεταναστευτική πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται η Ελλάδα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα (UNCHR), Μαρία Κλάρα Μαρτίν την Παρασκευή.

«Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις απορρέουσες υποχρεώσεις της από την Κοινή Δήλωση του 2016», τόνισε ο κ. Οικονόμου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ενώ επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., προσβλέποντας στην συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή της. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την σημαντική συνδρομή της χώρας μας στο ζήτημα της υποδοχής και φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, γενικώς, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, εισαγωγικά σημείωσε τις θετικές εντυπώσεις της από την συνεργασία της με αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας πρόσφατη εκπαίδευση που παρείχε το Γραφείο σε προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης. Επίσης, σημείωσε την πρόθεσή της για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, σε όλο το εύρος των ζητημάτων διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος του υπουργού, Σοφία Σταματέλλη. Επίσης, συμμετείχαν οι συνεργάτες της επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, Καλλιόπη Στεφανάκη και Αντριάνο Σιλβέστρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος