Λευκωσία: Tριμερής υπ. Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας- Κοινό όραμα η ασφάλεια στη Ν.Α Μεσόγειο

Ο σεβασμός της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή τόνισαν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ιορδανίας στην τριμερή συνάντησή τους στη Λευκωσία.

Ο υπουργός ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Yousef Al-Hnaity, αρχηγός των Διακλαδικών Δυνάμεων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, συναντήθηκαν στη Λευκωσία την 1η Δεκεμβρίου 2021. Η εν λόγω συνάντηση ήταν η πρώτη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών ‘Αμυνας των τριών χωρών, αποτελώντας την αρχή της αμυντικής συνεργασίας, αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν για την 1η Τριμερή Συνάντηση μεταξύ των υπουργών ‘Αμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι:

Οι υπουργοί σημείωσαν ότι η τριμερής αμυντική συνεργασία βασίζεται στις αρχές της Κοινής Δήλωσης της Τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελληνικής Δημοκρατίας-Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας-Κυπριακής Δημοκρατίας της 28ης Ιουλίου 2021.

Οι υπουργοί συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους.

Οι υπουργοί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη Τριμερή Συνάντηση υπουργών ‘Αμυνας στην Ιορδανία το 2022

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ