Στρασβούργο: Λεκτική επίθεση και ύμνο στην Τουρκία από τον Έντι Ράμα καταγγέλλει η Νίνα Κασιμάτη

Array

Ο Έντι Ράμα απευθύνθηκε με υποτιμητικό τρόπο στο πρόσωπό μου ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει κάνει καλό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την έχει βοηθήσει σε περιόδους κρίσεων», είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Νίνα Κασιμάτη, σχετικά με την καταγγελία της.

Όπως επισημαίνεται στις αναρτήσεις της κ. Κασιμάτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έθεσε ερώτηση για το «πώς συμβαδίζει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. με τη στρατηγική σχέση που συνεχώς εμβαθύνει με το κράτος – παραβάτη Τουρκία, δεδομένης της στήριξης που απολαμβάνει η πρώτη από τις χώρες της περιοχής που σέβονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, αλλά υφίστανται την επιθετικότητα της Τουρκίας».

«Μου επιτέθηκε και υπερασπίστηκε την Τουρκία. Είπε ότι δεν ξέρει το όνομά μου, δεν συστήθα και ότι είμαι μια κυρία από την Ελλάδα».

Η κυρία Κασιμάτη τόνισε ότι δημοσιοποίησε την «ασέβεια στη συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης γιατί ο Έντι Ράμα δεν είχε τη δέουσα στάση απέναντι σε κανέναν».

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις, η προσβλητική απάντηση του κ. Ράμα «στην κυρία» «την Ελληνίδα» παράλληλα με έναν πολιτικό ύμνο προς στην Τουρκία, καθώς και η συνολικά προκλητική στάση του, που δεν έχει προηγούμενο στο Στρασβούργο και προκάλεσε την αντίδραση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα σε ένδειξη απαρέσκειας να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που θα παρέθετε ο Αλβανός πρωθυπουργός».

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος