Λ.Κρέτσος:Ο κ. Μητσοτάκης να ανοίξει τα χαρτιά του για το φορολογικό-Θέμα δημοκρατίας το debate (video)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Μπροστά στα Γεγονότα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εμπλοκή που δημιουργήθηκε για το debate των πολιτικών αρχηγών επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως στη ΝΔ διότι δεν δίνει νέα ημερομηνία εφόσον υπάρχει πρόβλημα. Επέκρινε επίσης τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν μιλά ξεκάθαρα σε σχέση με το φορολογικό του πρόγραμμα. «Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει, διότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο», είπε τονίζοντας πως οι θυσίες των Ελλήνων δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

“Είναι θέμα δημοκρατίας η διεξαγωγή του debate”, τόνισε ο κ. Κρέτσος λέγοντας ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε εθνικές εκλογές χωρίς τηλεμαχία.

Σε σχέση με την προγραμματική αντιπαράθεση των κομμάτων, ο κ. Κρέτσος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανοίξει τα χαρτιά του για το φορολογικό του πρόγραμμα. «Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο» είπε και πρόσθεσε πως ενώ αρχικά ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μειωμένους φόρους, «τώρα μιλά μόνο για μεταρρυθμίσεις, μεταθέτει το θέμα της φορολογίας σε βάθος διετίας και αφού εξασφαλίσει την εύνοια των Βρυξελλών θα δει τι θα κάνει. Τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει εμείς είναι όλα κοστολογημένα» ανέφερε.

«Είμαστε μια κυβέρνηση πρωταθλήτρια στις μεταρρυθμίσεις και με την καλή και με την κακή της εκδοχή. Είμαστε πυλώνας σταθερότητας και δεν πρέπει οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες. Έχουμε βγει από τα μνημόνια με αυξημένο έλεγχο των δημοσιονομικών και σχεδιάζουμε την επόμενη τετραετία. Έχουμε υψηλότερους στόχους από την ευρωζώνη και όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες εμφανίζουν ουσιαστική βελτίωση», σημείωσε ενώ χαρακτήρισε Αρμαγεδδώνα το πρόγραμμα της ΝΔ.

«Πρόκειται για το μέλλον του ελληνικού λαού και δεν μπορούμε να το αφήσουμε στα ευχολόγια της ΝΔ, από το πρόγραμμα της οποίας λείπει η κοστολόγηση και το πότε θα εφαρμόσει τα μέτρα» είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά απέναντι «στην υποκρισία και την αλαζονεία του Κ. Μητσοτάκη ο λάος θα δώσει την απάντησή του».

Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος