Λ. Κατσέλη για funds: Η απόφαση βγήκε σε χρόνο dt – 700.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό

Για προειλημμένη απόφαση, μίλησε η κ. Λούκα Κατσέλη στην ΕΡΤ και στον Κώστα Λασκαράτο σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από funds.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου βγήκε σε χρόνο dt» τόνισε ακόμα και εστίασε σε τρία σημεία.

Αυτά είναι:

  1. Ξεκινούν χιλιάδες πλειστηριασμοί σε μία πάρα πού δύσκολη περίοδο για την μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά. 700.000 ακίνητα μπορεί να βγουν σε πλειστηριασμό.
  2. Το Δημόσιο θα χάσει 59 δισ.
  3. Ο οφειλέτης χάνει το σπίτι του χωρίς να έχει κληθεί να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Γίνεται ένας τζόγος, μία κερδοσκοπία πάνω στα ακίνητα είπε ακόμα ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Προτείνω στον κ. Σταϊκούρα άμεση νομοθετική παρέμβαση» είπε μεταξύ άλλων.

«Το ιδιωτικό χρέος είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και εάν δεν καταλάβουμε ότι δεν μπορεί αυτό το χρέος να συσσωρεύεται, έτσι όπως συσσωρεύεται, και ότι εάν δεν το πραγματικά δεν το διαχειριστούμε σωστά, θα υπάρχει κρίση στην ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση και ελπίζω να βγω λάθος αλλά τα νούμερα λένε ότι η Ελλάδα είναι ξανά ευάλωτη, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, ξανά ευάλωτη στις ορέξεις των αγορών και επομένως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, να κοιτάξουμε τι κάνουμε τώρα, ώστε αυτό το ιδιωτικό χρέος να μην εκραγεί κάποια στιγμή» ανέφερε ακόμα.

«Με τα νούμερα τα οποία έχω εγώ μπροστά μου, έχεις ένα ιδιωτικό και δημόσιο χρέος που ξεπερνάει είναι περίπου 650 δισ, αν όχι και το ξεπερνάει. Δηλαδή μιλάμε για 355% του ΑΕΠ, του εθνικού μας εισοδήματος, στο σύνολο του, ιδιωτικό και δημόσιο χρέος, πολύ εύκολα, παρά τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχουν μπει όσον αφορά τη διάρθρωση του χρέους, το ποιος το έχει κλπ. Κάποιος κερδοσκόπος στην άλλη άκρη του κόσμου μπορεί ξανά να ποντάρει σε μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό που έγινε το 2009 δηλαδή μπορεί να το ξαναδούμε και γι αυτό πρέπει αμέσως αυτοί οι πόροι που υπάρχουν και διατίθενται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ελλάδα 2.0 να χρησιμοποιηθούν για τον παραγωγικό μετασχηματισμό, για να αυξηθούν οι εξαγωγές, να υποκατασταθούν οι εισαγωγές και να υπάρχει διαχείριση του χρέους. Αποφάσεις σαν αυτή του Αρείου Πάγου δεν βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι «πράσινο φως» άναψε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων προκειμένου να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι.

Με συντριπτική πλειοψηφία (56-9), σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της τάχθηκε υπέρ των funds, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα.

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος