Κυβερνητική πρόθεση η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής-Αντιπολιτευτικό κρεσέντο Καμμένου (video)

Την πρόθεση της κυβέρνησης να τροποποιηθεί ο κανονισμός της βουλής, ώστε να μη διαλυθεί καμία κοινοβουλευτική ομάδα κομμάτων που εξελέγησαν από το λαό, έκανε γνωστή ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Αύριο παραδίδει την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ, με τον Πάνο Καμμένο να εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης, εάν διαλύσει, όπως λέει, την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Tο αντιπολιτευτικό του κρεσέντο συνεχίζει ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και εξαρτά τη στάση του κόμματος του απέναντι στην κυβέρνηση, από το αν διαθέτει η όχι κοινοβουλευτική ομάδα. Είπε συγκεκριμένα στον ΣΚΑΪ: “100 φορές (με πούλησε) ο Τσίπρας. Γι` αυτό εμείς κάποια στιγμή θα πίνουμε γκαζόζα στη Βουλή. Εάν στον ανασχηματισμό κρατήσει στελέχη αντιλαμβάνεστε θα είναι άλλη η στάση μας. Εάν δε πάει να διαλύσει την ΚΟ τότε μιλάμε για πόλεμο.

Ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε στον REAL FM: “Η γκαζόζα ήταν κερασμένη από τον Πάνο Καμμένο. Είπε ‘κερνάω μία γκαζόζα στο καφενείο, πήγαινε πιες να την απολαύσεις, να χωνέψεις αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο’. Αυτά μου είπε κατά λέξη”.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βουλευτής των ΑΝΕΛ ρωτήθηκε από το Πρώτο Πρόγραμμα:

-Ως βουλευτής τελευταία μέρα;

-Προτελευταία! Αύριο θα δώσω την παραίτηση μου.

Θα την άφηνα από την Παρασκευή αλλά δεν ήξερα όπως και πολλοί άλλοι ότι ο βουλευτής που θα συμπληρώσει την 5αδα ο θα πρέπει να προέρχεται από την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

“Δεν θέλουμε να διαλύσουμε καμία κοινοβουλευτική ομάδα. Ούτε ΑΝΕΛ, ούτε Ποταμιού, ούτε των Κεντρώων. Και γι΄ατο το λόγο θα εισηγηθούμε και κάποιες τροποποιήσεις στον κανονισμό της Βουλής ακριβώς για να διατηρούν αυτά τα κόμματα που εκλέχτηκαν στη Βουλή, έχουν μία αυτοδύναμη λαϊκή εντολή ως πολιτικά κόμματα και ως πολιτικοί αρχηγοί να μπορούν να συνεχίσουν περίπου όπως λειτουργούν σήμερα”.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: “Όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες είναι το αποτέλεσμα ενός εξόφθαλμου πια εκβιασμού. Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ακόμη και τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την καρέκλα του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ”.

Σχολιάζοντας οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

“Στην αρχή η ΝΔ μιλούσε για «συναινετικό διαζύγιο». Μετά μιλούσε για «σικέ διαζύγιο». Στη συνέχεια για «διαζύγιο συναλλαγής». Σήμερα, μιλά για «διαζύγιο εκβιασμών». Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή”.

Κρατάμε την έντιμη, ειλικρινή και επιτυχημένη συνεργασία που είχαμε με τον κ. Καμμένο, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χωρίς να θελήσει να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ: “Η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων οι οποίες στις εκλογές έχουν εξασφαλίσει την είσοδο τους στη Βουλή”.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Δένδια και Κώστα Καραμανλή, με τον πρώην πρωθυπουργό πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα- να συμμερίζεται τους προβληματισμούς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Σε tweet του ο Νίκος Δένδιας αναφέρει: “Ούτε ότι είχα δίκιο ούτε ότι είχα άδικο μου είπε ο Κώστας Καραμανλής. Απλώς, δεν έτυχε να μιλήσουμε”.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που απάντησε: “Υπάρχουν στελέχη στο εσωτερικό της ΝΔ όπως ο κ. Δένδιας, οι οποίοι διαβάζουν τη συγκυρία, διαβάζουν αυτές τις πολιτικές μετατοπίσεις και είμαι βέβαιος ότι δεν θα επιτρέψουν περαιτέρω μετατοπίσεις προς την ακροδεξιά”.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος