ΚΥΣΕΑ: Τα εξοπλιστικά και το Μεταναστευτικό στην ατζέντα (video)

Array
Δυο ώρες διήρκεσε το τελευταίο τακτικό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και ‘Αμυνας  (ΚΥΣΕΑ) της χρονιάς που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων. Στο επίκεντρο βρέθηκε η αγορά κορβετών, η αναβάθμιση των φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ και τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα Spike n los, με τις οποίες αποφάσεις να παραπέμπονται για το νέο έτος.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς για το Μεταναστευτικό και την πορεία της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ενώ η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου ανανεώνεται για ένα χρόνο ωστόσο οι κρίσεις δεν συζητήθηκαν σε αυτό το ΚΥΣΕΑ.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε με την συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος