Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών

Για προσλήψεις 10.000 γιατρών και νοσηλευτών στην Υγεία, αλλά και έξι νέες βάσεις ελικοπτέρων για διακομιδές ασθενών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, προαναγγέλοντας δραστική παρέμβαση στο ΕΣΥ την επόμενη τετραετία αλλά και συνολική αναδιάρθρωση στο ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα: «παρά τις προσπάθειες χρειαζόμαστε παραπάνω προσωπικό και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ανάλογα την περιοχή. Στις προσλήψεις που θα κάνουμε θα γίνουν και διασώστες του ΕΚΑΒ. Περισσότερα ελικόπτερα για διασώσεις και διακομιδές, θα νομοθετήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθούν έξι βάσεις ελικοπτέρων σε όλη την επικράτεια».

Ενώ πρόσθεσε:

«Πιστευω σε έξι μηνες ότι θα είμαστε έτοιμοι 24ωρες το 24ωρο – και το βράδυ θα πετάνε (σ.σ. τα ελικόπτερα), για ταχύτατη διακομιδή σε νοσοκομείο από αερος.

Ακόμη, ο ίδιος αποκάλυψε ότι είναι έτοιμο το οικονομικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, επισημαίνοντας ότι όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα και περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμό πρόγραμμα.

Για τον κατώτατο μισθό ανέφερε ότι θα φτάσει τα 950 ευρώ σε βάθος τετραετίας.

«Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα ψηφιστεί έως τέλος του έτους και σε αυτό θα περιλαμβάνεται αύξηση των επιδομάτων θέσης και οριζόντια αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα. Θα είμαστε σε θέση αν η οικονομία αναπτύσσεται, να δοθεί και έκτακτη στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύματα της προσωπικής διαφοράς» είπε σχετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος